Има много литературни произведения, предсказали бъдещи събития. Някои хора твърдят,

...
Има много литературни произведения, предсказали бъдещи събития. Някои хора твърдят,
Коментари Харесай

Петима писатели, които предсказаха какво е бъдещето

Има доста литературни творби, предсказали бъдещи събития. Някои хора настояват, че доста нови изобретения са били измислени заради хрумвания, събрани от тези романи.

Нека разгледаме някои от тях и можете да решите сами.

Джордж Оруел

В своя разказ " 1984 ", оповестен през 1949 година, приказва за високотехнологичното наблюдаване и Биг Брадър (партията), който непрекъснато следи и не разрешава свободната мисъл и характерност. Истината е изменена, с цел да дава отговор на капризите на партията.

След няколко изменничества основният воин, Уинстън, е малтретиран и с промит мозък, и с подготвеност става член на партията, от която се е опитал да избяга. С летящите дронове, евентуалните работодатели, които ревизират обществените медии, камерите и екраните съвсем на всички места, Оруел може да е имал визия какво идва.

Гари Щайнгарт

През 2010 година Гари Штейнгарт разгласява Super Sad True Love Story. Макар и да не е толкоз културно далечен, колкото други романи на предсказанията, той приказва за услугите за запознанства, цифровото гонене и изгубването на хартиени книги. Воала!

Дейвид Брин

Земята, от Дейвид Брин, е оповестена през 1990 година, като действието се развива през 2038 година Досега неговите прогнози за евтини цифрови фотоапарати и обществени медии се сбъднаха. Той уточни също вероятен срив на атомната електроцентрала Фукушима в Япония, която в действителност се случи през 2011 година след разрушително земетресение.

Жул Верн

Жул Верн, доста обичан френски романист, именуван от време на време " Бащата на научната фантастика ", предсказва голям брой събития и открития, в това число водород като източник на гориво и пътешестване в космоса в " Земята до Луната " през 1867 година, електрическите подводници в " Капитан Немо ", през 1870 година.

Хърбърт Уелс

Х. Г. Уелс, още един плодотворен публицист на научна фантастика, предвижда безжичната връзка в „ Мъже като богове “, оповестена през 1923 година Островът на доктор Моро през 1896 година се е докоснал до генното инженерство и следствията от немарливост.

Война на световете, от 1898 година, споделя за марсиански нашественици с лазерно устройство, а в The World Set Free от 1913 година, Уелс предвижда атомни бомби и неизбежните последици.

Неговите хрумвания за световните права на индивида, предлагани в „ Права на индивида “ през 1940 година, бяха включени в Декларацията на правата на Организация на обединените нации през 1947 година.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР