Има много голяма доза вероятност да има изцяло присъствено обучение

...
Има много голяма доза вероятност да има изцяло присъствено обучение
Коментари Харесай

Следващата учебна година да е изцяло присъствена, очакват от МОН


Има доста огромна доза възможност да има напълно присъствено образование през идната образователна година. Това предвижда просветният министърКрасимир Вълчев, уточнявайки че от ден на ден учители се имунизират. Въпреки това той не се нае да разяснява дали до края на тази година още веднъж ще има оставане на всички възпитаници вкъщи. Всичко зависи от емидемията, сподели той във велинградското село Биркова, където откри новата постройка на главното учебно заведение там.

Според Вълчев към този миг не се постанова преструктуриране на материала и удължение на образователната година. Нямаме занемаряване от тематичното систематизиране. Имаме загуба на мотивация за учене при образованието в електронна среда. Дори по отношение на предишни години доста учебни заведения са по-напред в образователната стратегия, сподели просветният министър.

По думите му доминират настройките за присъствено образование и измежду учителите, и измежду родителите.

От началото на годината 1500 са заявките от родители децата им да се образоват у дома.

Това е доста по-малко, в сравнение с са учениците в самостоятелна форма на образование. Една част от тези деца несъмнено ще се върнат, тъй че това е максимумът. Все отново желанието са променливи, обикновено е да има страхове, счита още Вълчев.

Според него сега към момента обстановката не разрешава, а и не е рационално, всички възпитаници да бъдат върнати в клас. И двете крайни отзиви – че не би трябвало да се връщат и че би трябвало всички да се върнат – са рискови, бих споделил неверни, добави той.

По думите му разновидността с редуването е най-разумният и изрази вяра да не се стига до ново затваряне. Това обаче зависи от имунизацията и по-нататъшното развиване на пандемията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР