Има много голям скок на тревожните, невротичните и депресивните състояния,

...
Има много голям скок на тревожните, невротичните и депресивните състояния,
Коментари Харесай

Тревожен факт: Работодатели манипулират служители с психично разстройство

Има доста огромен скок на тревожните, невротичните и депресивните положения, счита доктор Цветеслава Гълъбова, като прецизира, че към момента няма публична статистика за 2020 година. В дълготраен проект ни чака трайно задържане на високия брой на невротичните психологични болести, както и депресивните такива, счита още тя.

Д-р Цветеслава Гълъбова

Д-р Гълъбова е шеф на държавната психиатрична болница " Св. Иван Рилски ". Според нея казусът е доста сериозен, изключително що се отнася до децата: " При сегашната обстановка, когато децата ни са подложени на стрес, отдалеченото образование продължава към този момент една година, те се десоциализират и са изложени на доста висока експозиция на електронни устройства, което води до хиперактивност и депресивни положения ", споделя тя в изявление за Ladyzone.bg.

Тя акцентира, че депресията няма полови „ желания “, само че дамите са по-склонни да търсят помощ, заради което може да се сътвори погрешното усещане, че повече боледуват от такива положения.

Д-р Гълъбова приказва и за един доста обезпокоителен факт във връзка с работодателите и чиновниците им, които са минали или преминавт през интервал на тревога или меланхолия.

" Често работодателите манипулират служителя с психологично разстройство и услужливо му оферират да напусне, с цел да „ щади здравето си “. А когато договорът е преустановен по взаимно единодушие, КТ не може да обезпечи отбрана. Именно в това е непочтеността на работодателите – един човек, прекарал депресивен епизод е психастенен (отслабени са психологичните му сили и защити) и доста елементарно може да се поддаде на подстрекателство, изключително такова, поднесено му под формата на грижа за него самия. Моят съвет е да не се дава единодушие за уволняване, а служителят да упорства да му бъде преустановен трудовия контракт по някои от другите членове на КТ ", акцентира тя.

Цялото изявление с директорката на държавната психиатрична болница " Св. Иван Рилски " Цветеслава Гълъбова ще намерите тук:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР