Има много българи, които са преболедували КОВИД напълно безсимптомно, твърди

...
Има много българи, които са преболедували КОВИД напълно безсимптомно, твърди
Коментари Харесай

Поне 1,5 млн. българи са минали през КОВИД безсимптомно


Има доста българи, които са преболедували КОВИД изцяло безсимптомно, твърди шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов. Според него най-малко 1,5 млн. души не са разбрали, че са се срещали с вируса.

Пред БНР Балтов предвижда, че новата вълна на ковид ще бъде лимитирана и няма да стигне пиковете, с които се сблъскахме през есента. По думите му ще разберем размерите й след 20 март. Дотогава, сподели още той, ще се натрупа съществено количество имунизирани хора.

Балтов акцентира още, че имунизирането и плилагането на логаритъм за лекуване оказват помощ доста в битката с заболяването и че обстановката е доста по-различно отпреди година.

Въпреки че се покачват случаите, сътрудниците са готови. Доказа се, че има лечебни заведения, които са подготвени да се хвърлят в багра, само че ги има и тези, които в никакъв случай няма да бъдат подготвени за това, разяснява още шефът на „ Пирогов “.

Проф. Балтов акцентира, че освен здравната система би трябвало да е виновна за оправянето с коронакризата, само че и цялото общество. Хората би трябвало да схванат, че би трябвало да се пазим, да съблюдаваме отдалеченост, стерилизация, ограниченията за сигурност. И в същото време да сме дейни в процеса на имунизация, означи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР