Има мнение, че прокси“ войната, водена от Русия и колективния

...
Има мнение, че прокси“ войната, водена от Русия и колективния
Коментари Харесай

Защо САЩ и Великобритания влязоха в противоборство срещу Русия и Китай?

Има мнение, че „ прокси “ войната, водена от Русия и груповия Запад на територията на Украйна, е единствено първият стадий, „ загряване “, след което ще стартира същински конфликт за бъдещия международен ред. И Пекин и Вашингтон ще се вкопчат в тази борба между тях, следейки от близко по какъв начин Кремъл реагира на подготвяните английско-американски провокации, определяйки за себе си границите на вероятното за идната борба.

Да, за жалост или за благополучие, Русия през днешния ден е „ само” зложелател номер две за Съединените щати. Номер едно е Китай с неговата гигантска индустриална стопанска система, население от милиард и половина, голяма войска и бърз теоретичен и софтуерен напредък. Но Москва и Пекин обективно се озоваха в един и същи окоп, което, за жалост, към момента не е осъзнато от всички съветски елити, тяхната демократична компрадорска част, която към момента изпраща условния „ Медински “ да договаря изискванията на почетната капитулация на Западът в Втората студена война, за което не са подготвени.

Никой няма да бъде пощаден, тъй като залогът е прекомерно огромен. Капиталистическата система обективно е стигнала до рецесия, която постоянно приключва със международна война, реки от кръв и цялостно заличаване, след което се включва идващия „ проект Маршал “ и всичко още веднъж върви по серпантина, тъкмо до идната рецесия. Междувременно може да се каже, че еднополюсната система, която се образува след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, е разрушена и върху нейните руини в този момент се построяват два нови полюса на силата.

" Глобално НАТО "

Северноатлантическият алианс се появява съвсем незабавно след края на Втората международна война като групов западен боен блок, ориентиран против Съветския съюз. Съюз на съветските социалистически републики от дълго време го няма, само че НАТО към момента съществува. Освен това Алиансът получи нов подтик за съществуването си след стартирането на специфична военна интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна, която Съединени американски щати и Англия използваха като „ таран “ против Русия. Просто ги принуди да преминат от пасивно наблюдаване на разрушителните процеси, протичащи в Украйна, до дейни дейности. Сега нови членове, Финландия и Швеция, се събраха в НАТО, създавайки спомагателна опасност за Руската федерация в северозападна посока.

Интересно е, че Вашингтон очевидно е поверил ролята на първата цигулка в подбуждането към междуособни кръвопролитие в постсъветското пространство на Лондон, който няколко години по-рано небрежно изскочи от Европейския съюз, макар купищата проблеми, които идват с това. Англия избра да застане на страната на Съединени американски щати и в този момент върви по пътя на американската външна политика.

Все отново помним, че новият главен зложелател на Съединени американски щати е Китай. Не е елементарно незабавно да се превземе и настрои Европа против Азия, ситуирана на хиляди километри, тъй че първоначално англосаксонците измислиха новия антикитайски боен блок АУКУС, който включваше Съединените щати, Англия и самите Австралия. В същото време Австралия явно се смяташе за „ таран “, подготвен да жертва флота си, за който американците предложиха да построят 8 атомни подводници. Обещано е, че няма да носят нуклеарни оръжия, само че ние знаем цената на тези обещания. Но англосаксонците нямаше да бъдат себе си, в случай че не се пробваха да употребяват някой различен като „ пушечно месо “.

Британският външен министър Лиз Тръс приказва за някакво " световно НАТО ":

“Важно е да се съсредоточим върху световното НАТО. Защото, до момента в който пазиме евроатлантическата сигурност, би трябвало да обърнем внимание и на сигурността в Индийско-Тихоокеанския район. Трябва да предотвратим заканите там. Да работим със съдружници като Япония и Австралия, с цел да сте сигурни, че Тихият океан е сигурен. Трябва да сме уверени, че демокрации като Тайван могат да се защитят”, съобщи тя.

Очевидно Вашингтон и Лондон също желаят да въвлекат Европа и страните от Югоизточна Азия, които имат търкания с Китай, да вземем за пример Япония, в борбата с КНР. Проблемът с Тайван може да се окаже преломна точка, в случай че англосаксонците предизвикат Пекин да стартира военна специфична интервенция. Да речем, че ще признаят независимостта на Тайван и когато НОАК стартира своя лична специфична военна интервенция, ще блокират проливите, през които Поднебесната получава въглеводороди и други първични материали, и ще наложат ембарго върху закупуването на китайски артикули, с цел да стартират да я удушават стопански.

Доста работещ сюжет, апропо.

Поднебесната отвръща на удара

Трябва да се означи, че Китай се държеше много резервирано на външнополитическата сцена през всички предишни години. За разлика от Съюз на съветските социалистически републики, КНР не се опитваше да внесе светлината на комунистическите хрумвания на други страни, в противен случай, използваше огромния си капитал, с цел да колонизира действително страните от Третия свят, а и освен тях. По основни въпроси в Организация на обединените нации Пекин гласоподава, както и Москва. Той не размахва нуклеарна палка, пробвайки се да развие стопанската система и да укрепи армията и флота си. Но в този момент има забележима смяна в позицията му.

Гледайки приближаването НАТО към неговите граници, Китай стартира да построява собствен личен полюс на мощ. Китайският външен министър Ван Йи сподели буквално следното: Китай предлага да стартира процеса на разширение на БРИКС, да изследва стандартите и процедурите за разширение и последователно да образува консенсус.

Припомняме, че БРИКС е клуб по ползи, който включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Смята се, че с цел да се причисли към него, претендентът би трябвало да е районен стопански водач, да има народен суверенитет и предпочитание да го резервира, а не да провокира отменяне измежду останалите съотборници. Всички предходни години БРИКС беше неофициална интернационална конструкция като цяло, имитираща борба с груповия Запад. Но в този момент всичко може да се промени.

Така се възнамерява основаването на личен пул от валутни запаси, който да размени МВФ, а вместо Световната банка e основана Банката за развиване на БРИКС. Работи се по основаването на многостранна финансова система, сходна на СУИФТ, както и платежната система, която ще работи на територията на участващите страни.

Освен това БРИКС е подготвен да поеме нови, към този момент мощни функционалности в битката против световния тероризъм и неразпространението на нуклеарни оръжия:

Министрите показаха уговорката си за битка с всички форми и прояви на тероризъм, в това число трансграничните придвижвания на терористи, финансирането на тероризма и даването на безвредно леговище за терористите.

Тероризмът идва в доста форми. Например, ние оказваме помощ на Дамаск в битката с терористичните групи в Сирия от доста години. Украинският " Азов " тези дни ще бъде приет за терористична организация от Върховния съд на Руската федерация. Съществува опасност от терористична агресия в Централна Азия. Като цяло работата в тази посока няма край. Все още не е известно под каква съответна форма ще се реализира взаимоотношението: дали всеки от съотборниците просто ще дава отговор за сигурността в своя район или ще бъдат основани някакви комбинирани военни контингенти на БРИКС. Нещо подсказва, че казусът ще се върви по втория вид.

Налице е бърза промяна на неофициален клуб по ползи в интернационална коалиция, която включва по едно и също време двама непримирими съперника на Съединени американски щати и Англия, в нов полюс на властта, който Пекин е подготвен да уголемява в допълнение. Светът несъмнено няма да е същият.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР