Има мандатоносител, който по презумпция е такъв, защото още не

...
Има мандатоносител, който по презумпция е такъв, защото още не
Коментари Харесай

Христо Иванов се оправдава за уйдурмата, разкриват имената на министрите след консултациите при Радев

Има мандатоносител, който по хипотеза е подобен, тъй като още не е получил мандата от президента, не са проведeни консултациите, и на този стадий, в случай че нещо има да се оповестява, то би трябвало да се оповестява от мандатоносителя. Това сподели пред медиите съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов преди съвещанието на парламентарната група на Демократична България.

Коментарът е в отговор на въпрос дали към този момент има сделка сред партиите и обединенията, договарящи за съдружно съглашение, за състав и конструкция на новия кабинет и за ротационно председателство на Народното събрание.

Иванов посочи, че занапред груповите органи на обединението ще разискват и образуват решения.

Има вътрешна връзка, която не се ангажирам да разясня, в случай че можем да приказваме за сделка, сделки не можем да създадем, може да има единствено решения на наши органи, такива няма, посочи Иванов.

И аз чета медии, отговори той на въпрос за публикуваното в някои медии през днешния ден писмо от ДСБ до вътрешните структури на партията.



Според изтеклото писмо, предлага се ръководителят на Народното събрание да е на ротационен принцип със период на заеманата позиция от 1 година, за всяка от партиите участваща в ръководството, а първа би трябвало да е Корнелия Нинова.

Какво тъкмо ще има като стъпки, като развой, зависи от " Продължаваме промяната ", акцентира през днешния ден ръководителят на " Да, България ".

Решение за присъединяване в бъдещото държавно управление с министри ще има откакто целият развой приключи и това ще стане, когато минат консултациите при президента и влезем във формалната седмица на първия мандат, стана ясно още от думите му.

Иванов отговори, че към тях няма публично отправена номинация на Корнелия Нинова за ротационен ръководител на Народното събрание.

Очаква се Христо Иванов още веднъж да бъде ръководител на ПГ на Демократична България, а Атанас Атанасов да бъде препоръчан за заместник-председател на Народното събрание.

Преди началото на съвещанието на групата Владислав Панев и Георги Ганев споделиха, че такова писмо като публикуваното в медиите не са виждали.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР