„Има ли Ангел Джамбазки диплома за завършено юридическо образование? Ако

...
„Има ли Ангел Джамбазки диплома за завършено юридическо образование? Ако
Коментари Харесай

Бареков: Има ли Джамбазки диплома по право?

„ Има ли Ангел Джамбазки тапия за приключено юридическо обучение? Ако да, от кой момент и да изясни по какъв начин пет години правораздава в Европейския парламент в комисията LIBE и взе участие в отнемането на най-малко 20 депутатски имунитета?! Скандалът е голям и ще опетни България”.

Това разгласи извънредно пред Lupa.bg евродепутатът Николай Бареков. По думите му на 3 май неговият сътрудник от телевизионния ефир Димитър Байрактаров е подал публично запитване до Министерството на правораздаването по кое време Ангел Джамбазки е получил юридическа дееспособност и дипломата си за правист. Заявлението е заведено под №95-00-48/03.05.2019 година

„ Скандалът е голям, тъй като имаме информация, че Джамбазки се е дипломирал като правист две години откакто е станал член на Европейския парламент. Сега е на 40 години, т.е., дипломирал се е на 37. От първия ден в Екологичен потенциал обаче отпреди пет години е член на правната комисия на Европарламента – LIBE, със приблизително обучение! Това е огромен позор за България и ще докара до непредвидими последствия”, отсече Николай Бареков.

„ Трябва да призная, че и аз имам виновност, тъй като му се доверих. Аз мислех, че е историк, а той ми сподели, че има юридическо обучение. Питам го: „ Диплома имаш ли”, Джамбазки отвърна „ Спокойно, имам”. Обаче постоянно е смутолевял тая тематика, в никакъв случай не я е повдигал. Същият Джамбазки отиде преди два месеца в Нова телевизия, с цел да каже, че аз, Николай Бареков, съм бил опасност за образованието на българските деца, в случай, че съм магистър по литературознание, квалифициран в Пловдивския университет преди 25 години!”, изумен е евродепутатът.

Питането до правосъдното министерство е с дата 3 май

„ От два месеца задаваме този въпрос на Джамбазки, за мен е доста притеснително, тъй като аз го лансирах в групата на консерваторите. Напълно допустимо е фрагментът на Вътрешна македонска революционна организация да е укрил от нас информацията, че влиза в Европарламента със приблизително обучение. Заявявам твърдо, че във всички предизборни срещи отпреди петилетка на въпроса на симпатизантите ни какво е приключил, тъй като тогава хората не го познаваха, той отговаряше, че има висше обучение, само че в никакъв случай не сподели какво тъкмо и къде е завършил”, акцентира журналистът.

И аз имам виновност за проблема „ Джамбазки “ - доверих му се, не крие Николай Бареков

По думите му е допустимо Джамбазки да е приключил семестриално, само че да не е взел държавните изпити и действително да няма получил тапия. „ Всичко това ще научим от отговора на правосъдното министерство, който се надявам да пристигна оптимално бързо, с цел да почистим този мъчителен въпрос”, разясни Николай Бареков.

„ Големият проблем, който се обрисува, е, че Ангел Джамбазки беше член на комисията LIBE, която се занимава с всички правни въпроси на Европейския парламент и с човешките права. На процедура всеки отчет минава през тази комисия и тя дефинира дали съответният отчет на даден евродепутат дава отговор на разпоредбите на Екологичен потенциал и Европейски Съюз. Сега ще се окаже, че 2/3 от отчетите, които са минали през LIBE и по които Ангел Джамбазки е дал своя вот, са невалидни! И по-страшно има – протежето на Каракачанов пишеше отчети за събаряне на имунитети на сред 20 и 30 евродепутати – т.е., примерно основният прокурор на Гърция желае имунитета на даден народен представител, Джамбазки приготвя отчета. Сега всеки член на Екологичен потенциал, останал без имунитет поради нашия „ експерт”, може да оспорва решението, тъй като излиза, че човек без тапия по право взема решение ориста му!”, отсече Бареков.

„ Искам да попитам и нещо друго доста значимо – по какъв начин Ангел Джамбазки е приключил своето висше обучение, до момента в който е бил евродепутат? Преди дипломирането всеки поставя 6-месечен стаж в съда и прокуратурата, аз персонално се удивлявам той да е стажувал у нас и никой да не е схванал? Има една догадка, която взема решение уравнението, само че звучи ужасно – допустимо е той да не е бил в съда и прокуратурата и единствено официално да е получил автограф, че е ходил на стаж. Може да се ревизират датите на стажа и да се види дали през това време не е бил в Брюксел”, предложи тв водещият.

„ Уверявам читателите на Lupa.bg, че Джамбазки не е пропущал нито един понеделник или петък в Европарламента, тъй като трябваше да си получи прословутите 300 евро дневно. Ангел Джамбазки живееше в апартамент чартърен, който струваше под €1000 на месец, само че Екологичен потенциал му даваше по 300 всеки ден. Оттук идват и натрупванията в банковата му сметка. Простата сметка е ясна – на седмица Джамбазки получава 1500 евро режийни, а наемът му е към 900 дружно с консумативите. За три дни си заплаща жилището и останалите три седмици и половина е на печалба”, разкри още екс водещият на Би Ти Ви.

„ Казвал съм му доста пъти: Ангеле, тия пари не ги хвани в теб, връщай ги назад на хората, откри си някакви благотворителни начинания, дарявай ги”. Той първо даде обещание, че ще подарява. Обаче, като му виждам банковата сметка, не виждам да е дал и евро за благотворителност”, заключи Бареков.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР