Има храни, които са демонизирани и нямат репутацията на здравословни

...
Има храни, които са демонизирани и нямат репутацията на здравословни
Коментари Харесай

Ползите от това да си приготвяш хляба у дома

Има храни, които са демонизирани и нямат репутацията на здравословни като плодовете и зеленчуците. Един от тях е домашният самун. Той има повече преимущества в сравнение с познаваме. В тази публикация ще ви покажем всички преимущества на готвенето на домакински самун и по какъв начин той въздейства позитивно на вашето здраве и портфейл.

Домашен самун, здравословна храна, евтина И ДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ

Понякога не знаем всички свойства на даден артикул или храна и е мъчно да се отървем от авансово измислена концепция. Това се слуцва да вземем за пример с елементарни и обичайни храни като самун. Спрете и помислете за миг - хлябът е храна, която се яде през целия ви живот.

Хлябът е съществена храна в диетата на множеството култури и това ще бъде с причина. От епохи се употребява, готви и яде в разнообразни форми, размери и съставки.

Хубавото на хляба е, че той може да бъде изработен по безконечен брой способи и да се комбинира с други съставки като зърнени култури, плодове и разнородни храни, с цел да даде точното допиране до нашите усети и потребности. 

Нека първо поговорим за изгодите от домашния самун

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ от домашния самун?

Хлябът е съществена храна, само че от време на време не знаем по какъв начин да изберем най-подходящия. Представете си, че член на вашето семейство има проблеми с пшеницата, с глутена или е алергичен към някакво съединяване, което попълня индустриалния самун. Домашният самун ви разрешава да добавяте повече съставки от типичните (брашно, вода, сол и мая). 

Много индустриални хлябове (не всички, само че множеството го правят) стават по-нездравословни с времето. Домашният самун ви разрешава да регулирате съставките и да регулирате количеството спелта, овесени ядки или ечемик. По този метод можете да получите самун, който трае по-дълго от нормално. Можете даже да ги замразите, с цел да се любуват, когато пожелаете.

Въпреки че има проучвания, които удостоверяват, че хлябът ви кара да пълнеете, истината е, че домашният самун има голям брой преимущества (източник на фибри, оказва помощ за понижаване на холестерола и триглицеридите, благоприятства чревния транзит) и изгоди за нашето здраве. Нишестето в зърнените култури е повода за увеличение на инсулина, хормона, който управлява салдото сред въглехидратите и протеините във всяка храна. Друга  изгода от готвенето на домакински самун е, че можем да регулираме  количеството фибри, зърнени култури и всички негови съставни елементи, в резюме, понижаваме количеството нишесте и проблемите, произлизащи от него.

Домашният самун е съвършен за хора с хранителни проблеми или разстройства. Например можем да приготвим пълнозърнест домакински самун, подобаващ за целиаки, за диабетици, за хора с чревни проблеми или за спортисти. 

Накрая помислете...правим домакински самун по наша мярка и той се приспособява към нас, а не противоположното, както се случва с индустриалния!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР