Има хора с 300-400 акта, фиша, наказателни постановления. Получават си

...
Има хора с 300-400 акта, фиша, наказателни постановления. Получават си
Коментари Харесай

Експерт: Няма сила, която да накара системните нарушители на пътя да бъдат по-внимателни

" Има хора с 300-400 акта, фиша, наказателни постановления. Получават си новото наказателно разпореждане и не престават да си карат по същия метод. Има хора с по 30 000-40 000 лв. наложени санкции. Няма мощ, която да ги накара да бъдат по деликатни ”. Това сподели по Нова телевизия Владимир Тодоров, ръководител на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия.

Тодоров и някогашният ръководител на транспортната комисия Настимир Ананиев разясниха следващите промени промени в Закона за придвижване по пътищата. Сред предложенията е при три нарушавания водачът да се явява още веднъж на изпит.

По думите на Ананиев измененията ненапълно ще обиден систематичните извършители.

„ Дава се превишена скорост в обитаемо място с над 50 км/ч. А в случай че е с над 40 км/ч? И го направиш 20 пъти? Освен това 70% от починалите са отвън обитаемоте места. Когато се вършат законите би трябвало да се седне, да се види статистиката ”, съобщи Ананиев.

„ Има разлика за карането с превишена скорост в града и отвън обитаемо място. В града е по-опасно ”, съобщи Тодоров.

Велосипедистите към този момент ще са длъжни да се движат с каска и светлоотразителна жилетка когато и да е, а санкцията, в случай че не го вършат, е 30 лв..
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР