Има голяма възможност за възстановяване на полетите от летището край

...
Има голяма възможност за възстановяване на полетите от летището край
Коментари Харесай

Русе преговаря за възстановяване на полетите от летището

Има огромна опция за възобновяване на полетите от летището край Русе, което е общинска благосъстоятелност. Правим всичко допустимо то да проработи, разяснява кметът на града Пенчо Милков.

Той заяви, че предходната седмица е имало диалози с вложители.

Заместник-кметът по стопанска система и вложения Златомира Стефанова изясни, че е имало среща с ръководителя на Асоциацията на авиационната промишленост Тодор Иванджиков и с представители на фирма-собственик на самолети. Те пристигнали в Русе, с цел да огледат положението на пистата с концепцията да се възстановят вътрешните полети до София.

Милков изясни, че общината би трябвало да извърши ремонт на постройката на летището, за който били нужни към 80 000 лв. .

По думите му положението на пистата разрешава на нея да кацат самолети, да вземем за пример " ATR 72 ", които са 70-местни и се употребяват за вътрешни полети.

Стефанова сподели още, че следва да се интервюират жители на Русе и на прилежащите области дали има интерес към полетите до София, кои дни от седмицата считат за най-подходящи и каква да е ориентировъчната цена.

По думите й втората среща била с представители на инвеститорски американски фонд , който към този момент е вложил в Румъния. По думите й в случай че те проявят интерес, то ще е за развиване на летището.

" Опитваме са да създадем всичко, с цел да се разсъни градът. Летището е една от тези благоприятни условия. Целта е на него да се правят цивилен и товарни полети ", сподели Милков.

Идеята за възобновяване на активността на летището е от години. Частен вложител прояви интерес към закупуването му през предходната година, като Общинският съвет даде авансово единодушие общината да го продаде без търг или конкурс. Условието за подписване на финален контракт за продажбата беше на компанията да бъде публикуван документ за вложения клас " А " от министъра на стопанската система на България в период до шест месеца.

Милков разяснява през днешния ден, че шестмесечният период е изминал, а компанията получила документ за вложения клас " А " за складова зона, а не за летище.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР