Има фестивали и фестивали. Чували ли сте за странната празнична

...
Има фестивали и фестивали. Чували ли сте за странната празнична
Коментари Харесай

Изневярата е задължителна на планината на секса

Има фестивали и фестивали. Чували ли сте за странната празнична полова гала на остров Ява, на която женени мъже и дами са насърчавани да изневеряват? Вероятно не.

Звучи необикновено за страната с най-голямо мюсюлманско население, само че в Индонезия има място, наречено „ Планината на секса “. Истинското ѝ име е Гунунг Кемукус.

В индонезийската традиция съществува празник, наименуван Пон. Участниците изкачват Гунунг Кемукус, където има светилище, и вземат участие в гала, която има за цел да донесе шанс и благоденствие посредством правене на секс.

Участниците в Пон би трябвало да прекарат нощта на върха на планината и да вършат обреден секс с чужд, в случай че желаят шансът и щастието да ги сполетят в бъдеще. Това се прави даже двамата участници в ритуала да са женени за други хора, написа в блога naija.yafri.ca, представен от pochivka.blitz.bg.

И това не е всичко. Според традицията, ритуалът ще е сполучлив, единствено в случай че човек прави секс със същия човек на всеки празник Пон, който се състои на всеки 35 дни в годината. Или 7 пъти годишно.

Двойките би трябвало да завършат цикъла от ритуали, с цел да се смята традицията за изпълнена.

Самият обред включва поднасяне на цветя и молебствия на гроба на Пангеран Самодро – наследник на явански крал. Участниците се мият в заветен извор и по-късно си намират чужд, с който да заемат хоризонтална поза.

Фестивалът Пон самичък по себе си е абсурд – другояче благочестивите мюсюлмани – мъже и дами, се срещат постоянно на едно и също място за извънбрачен секс. Връзката наподобява като всяка друга – двете страни са отдадени на нея и се грижат една за друга. Но в действителност не е по този начин.

Традицията стартира с един именит принц от 16-и век – Пангеран Самодро, наследник на крал, който избягал с мащехата со Ниай Онтровулан. Те избягали на връх Кемукус в Централна Ява, на 28 км от градчето Соло.

Там те били хванати „ на шаблон “ от локални селяни, преследвани от бойци, убити и заровени дружно в общ гроб. Сега той се уважава като светилище.

Днес те се почитат по време на фестивала Пон (който взема името си от Джумат Пон или Пон петък – благополучен ден съгласно яванския календар). Легендата твърди, че двойките оказват помощ да се „ довърши “ актът на двойката, който бил пресечен от гибелта. Ако съумеят, те ще бъдат благословени от самата Онтровулан.

Според друга версия двойките, които правят още по-срамни неща от Самодро и Онтровулан, ще получат благословия, написа wowshack.com.

Ритуалът претърпява същински взрив, първо поради поклонниците, които идват да вършат обич под дърветата към светилището, само че по-късно постепенно се трансформира в дребна туристическа промишленост, която се уголемява с хостели, които отварят стаи за хора, търсещи извънбрачен секс.

Всичко това стартира да се изкривява и да прераства в неконтролируема секс търговия и проституция в региона. Очаквано, обезпокоените консервативни мюсюлмани в близост стартират да упорстват на ритуала да се постави и приключват доста от локалните дребни бизнеси, най-много поради взрива на болести като ХИВ и СПИН.

В наши дни мощно вярващите евентуално не престават да практикуват ритуала си под дърветата в част на Самодро и Онтровулан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР