Има дълбока символика в присъствието на тази знакова фигура на

...
Има дълбока символика в присъствието на тази знакова фигура на
Коментари Харесай

Политолог: Пеевски си гарантира неприкосновеност

Има дълбока символика в наличието на тази знакова фигура на българския постпреход (Делян Пеевски в конституционната комисия в Народното събрание - бел. ред.). Звучи ми като арогантна проява на Движение за права и свободи, които желаят да покажат, че законите „ Магнитски “ нямат огромно значение у нас, както и че без тях не може да има каквато и да било промяна в правосъдната система.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът Милен Желев.

В Движение за права и свободи е и ножът и хлябът. Те можеха да слагат някой различен на негово място, само че желаят да показват една известна надменност, само че и това, че са незаобиколим фактор в българската политика.

 
Пеевски си подсигурява една цялост при възможни законови изследвания против него.
Отлично разбирам, че през тези взаимни отстъпки, Политическа партия виждат метода да прокарат по този начин жадуваната от тях правосъдна промяна. Искат да покажат, че нямат закрепено персонално нищо нито към личността на Пеевски, нито към Борисов, в случай че щете нито към личността на Гешев. На процедура обаче те по този метод могат да изперат освен Борисов, само че и Пеевски. Според мен е грозно. Те престъпват личните си правила в името на една бъдеща правосъдна промяна. Мисля, че няма по какъв начин да стане със същите тези хора.

Очевидно ще забележим още от същото. Не знам дали ще доживеем да забележим политик в пандиза. Всичко се прави за един по-добър утринен ден, което от една страна е умно. Търси се правдивост отсега нататък, а тази сега може да изчака щом е чакала 30 година Но пострадали са всички български жители.

 
Не считам, че негласуването на „ Възраждане “ за избора на Пеевски е плод на случайност. Това е тяхно целеустремено деяние, несъмнено, че има нещо зад паравана. Стигаме до остарялата сентенция, че ползата клати феса.
Изглежда, че Румен Радев е новият зложелател за така наречен демократична общественост у нас, макар че до неотдавна бяха съдружници. Тази липса на последователност сред остаряла и нова власт е пословична за българския преход, само че в този момент е по-отявлено изразена. Не разбирам по какъв начин може българският политически живот да е толкоз ниска летва.

Съмнявам се, че ще се избутат и първите 9 месеца. Очаквам прибързано раждане или аборт. Това си е коалиция и то безпринципна.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР