Има чувствително намаление на кражби и грабежи по време на

...
Има чувствително намаление на кражби и грабежи по време на
Коментари Харесай

МВР: Кражбите чувствително намаляха заради коронавируса

Има сензитивно понижение на обири и грабежи по време на изключителното състояние, а всички закононарушения за интервала са разкрити. Това сподели по време на брифинг в Министерски съвет основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, съобщи " Фокус ".
" Нямаме нарастване по нито една линия, която следим. Напротив имаме сензитивно понижение по всички обири, грабежи. По всяка една линия имаме понижение. Това го отдаваме освен на това,че е въведено изключително състояние, а и на ограниченията. С тези ограничения се лимитира придвижването с изключение на на жителите и на престъпния контингент. Ние ги знаем кои са тези хора, те се наблюдават и би трябвало да намерят основателна причина да преминат през КПП-ата. Сведени са до най-малко опитите. По никакъв метод това нас не ни успокоява. Колегите наблюдават деликатно обстановката. Стремим да се реагираме по най-бързия и най-хубавия вероятен метод. Така или другояче закононарушения се случват. Доста бяха изнесени в медиите за осъществени грабежи и така нататък За наша наслада всички са разкрити. Досега нямаме подобен от изключителното положени, който да ни виси като неразкрит ", добави още гл. комисар Иванов.
Той уточни, че има трудове в медиите и обществените мрежи, че доста хора са се събрали от чужбина и че престъпността внезапно ще скочи. " Да,това не е гаранция, че няма да се случи, само че досега от записаните закононарушения от въведеното изключително състояние нямаме случай, в който причинителите да са били на работа в чужбина ", добави още гл. комисар Иванов.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разяснява и тематиката с домашното принуждение. " Не мога да кажа съществено нарастване. През 2019 година са били 72 приблизително сигналите на денонощие. От 16 до 31 март са били 77, а от 1 до 5 април - 74. Да, има някакво нарастване, само че не мисля, че то е нещо съществено и фрапантно. Ако има такива сигнали, то се реагира неотложно. Знаете, че в Закона за изключителното състояние беше планувано такова нещо и незабавно се препращат към съдилищата. В Столична дирекция на вътрешните работи е основана организация, с цел да не се бавим, когато има подобен сигнал. От съда се изпраща непосредствено към районното ръководство по местоживеене. Не мисля,че на този стадий имаме някакво значително нарастване ", добави още основният секретар.
За махалите, гл. комисар Иванов коменитра: " Засилени ограничения ще има освен в ромките махали, а на всички места, където имаме сигнали за неспазване на оповестените противоепидемични ограничения ".
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР