Има 443 полицаи към зоополицията във всички областни дирекции на

...
Има 443 полицаи към зоополицията във всички областни дирекции на
Коментари Харесай

443 са полицаите към зоополицията

Има 443 служители на реда към зоополицията във всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на днешния парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.
Радев посочи, че според закона, БАБХ реализира контрола за запазване, съблюдаване на отбрана и хуманно отношение към животните, инспекциите по сигнали и при нарушавания постанова наказания.
Органите на локалната власт реализират контрола за изоставените животни за идентификация, регистрация. По отношение на контрола в Следствен отдел към окръжна прокуратура контролните органи са кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура, районните кметове и Столичния инспекторат.
Според наредбата при подаден сигнал за нападателно куче се прави инспекция от контрольор от районната администрация и представител на Неправителствени организации.
" От тази година направихме зоополиция. Години наред нямаше такова нещо. Ако има настъпателност от притежателя на животно тогава се намесва полицията. При приемане на сигнал в Министерство на вътрешните работи за нападателно куче, за което има задоволително данни сигналът се препраща до съответните органи. Оказваме цялостно подпомагане ", уточни силовият министър.
" Има 443 служители на реда към зоополицията във всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната. Те са подготвени да се отзоват единствено в случаите, избрани в закона ", обърна внимание Валентин Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР