> ИлюстрацияТова каза управителят на компанията Блацион“ ООД Горан Ангелов,

...
> ИлюстрацияТова каза управителят на компанията Блацион“ ООД Горан Ангелов,
Коментари Харесай

Издирваните македонци, внесли отпадъци във Варна: Внасяме боклук само в България, у нас е забранено

 > Илюстрация
Това сподели шефът на компанията " Блацион “ ООД Горан Ангелов, който е македонски жител, оповестява радио Варна.

" Блацион “ ООД е българско комерсиално сдружение със седалище и адрес на ръководство в гр. София. Тази компания внася отпадъците, които бяха открити на пристанищата в България. Негови шефове са македонските жители Блаже Игнатов и Горан Ангелов.Те имат 15% от компанията, а останалата благосъстоятелност е на италианците Винченцо Трасари и Ецио Боче. Според Горан Ангелов “отпадъците не били трансферирани в Топлоелектрическа централа “Бобов Дол ", тъй като при идването им на пристанището към този момент е бил изминал лиценза на централата за изгаряне на боклуци. “Става въпрос за пластмаса и гуми. Откритите дървени, текстилни и стъклени боклуци не са неразрешени. Това ще бъде потвърдено от специалистите откакто бъде направена инспекция ", сподели още Ангелов пред МИА. Според него “информацията в българските медии не е вярна и отпадъците, в случай че се получи позволение, ще бъдат трансферирани в Топлоелектрическа централа “Бобов Дол " или пък ще бъдат върнати назад в Италия ".

Горан Ангелов е шеф на най-голямото хранилище за боклуци в Република Северна Македония “Дрисла ", край Скопие. Той изрично съобщи, че в никакъв случай не е имало партньорство с " Блацион “ ООД. “В страната ни /Македония, бел.ред./ в никакъв случай не сме внасяли каквито и да са боклуци, тъй като това е неразрешено. Това сме правили единствено и само в прилежаща България ", сподели още Горан Ангелов.

Прокуратурата в Бургас стартира следствие за нерегламентиран импорт на 20 контейнера с италиански боклуци на пристанището в Бургас, стопанисвано от " БМФ Порт – Бургас “ ЕАД. Товарът е превозен с транспортен съд на 5 септември 2019 година, като му е бил избран режим краткотрайно депозиране за период до 90 дни.

И през днешния ден, както и през целия ден през вчерашния ден, на пристанище Варна-Запад проверяващите не престават да отварят контейнерите с нерегламентирано импортиран отпадък от Италия.

Получател на товара е " Блацион “ ООД. Съдружниците Ецио Боче и Винченцо Трассари ще бъдат търсени по линия на интернационалното съдействие.

25-те контейнера са пристигнали в страната на 9 октомври предходната година с позволение да останат на пристанището 90 дни. След приключването на този период притежателят им не ги потърсил, прокуратурата стартира досъдебно произвеждане и инспекция на наличието на товара. Освен описаните пластмаса и каучук, в тях има облекла, играчки и битови уреди.

За сектор " боклуци “ в екоминистерството дава отговор Николай Кънчев, който заема поста от квотата на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР