> ИлюстрацияПубликуваме сигнала до медията ни, като спестяваме имената на

...
> ИлюстрацияПубликуваме сигнала до медията ни, като спестяваме имената на
Коментари Харесай

Родители от Варна: Треньорка прикрива случай на състезателка с коронавирус

 > Илюстрация
Публикуваме сигнала до медията ни, като спестяваме имената на момичето с положителен тест и треньорката, която не бе открита от кореспондент на медията ни за коментар. Безуспешни се оказаха и опитите ни да получим информация от РЗИ-Варна дали има подаден сигнал при тях по случая и какви ограничения ще бъдат взети.

" Пиша ви от името на група обезпокоени родители, чиито деца упражняват водни спортове на басейн " Приморски “ във Варна. Притеснението и възмущението ни е подбудено от обстоятелството, че разбрахме, че има състезателка от тима по синхронно плуване с позитивна проба за ковид.

За страдание треньорката на тима освен прикрива информацията за това от останалите клубове, само че и упорства и заплашва децата от тима да НЕ оповестяват пред РЗИ, че са посещавали тренировките. Басейнът, на който се приготвят спортистките от клуба се употребява за подготовка на състезателки от всички възрастови групи от всички тимове по синхронно плуване, както и от спортистите по водна топка и скокове във вода. Така " мълчанието “ на треньорката излага на опасност здравето на стотици деца от Варна и на техните треньори и фамилии.

Считаме, че държанието на госпожата като се изключи че не дава отговор на спортния и човешки морал, в обстановка на пандемия е рисково!

Молим ви да съдействате способени органи да вземете нужните ограничения, с които да се подсигурява правото на децата на Варна да организират тренировките си и подготовката си за надпревари в безвредна среда ", се показва в писмото до Varna24.bg .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР