> ИлюстрацияПоради настъпилото засушаване и намаляване на нивото на водоемите

...
> ИлюстрацияПоради настъпилото засушаване и намаляване на нивото на водоемите
Коментари Харесай

Режим на водата във варненски села

 > Илюстрация
Поради настъпилото засушаване и понижаване на равнището на водоемите е въведено режимно водоснабдяване в селата Голица и Булаир. Осигурено е различно водоснабдяване с водоноски за битови и хигиенични потребности.

След мониторинга са подхванати административни ограничения, като е издадено  наставление до ръководителя на ЕТР при " ВиК-Варна " ООД за премахване на несъответствията по изследваните индикатори на питейната вода и за реализиране на учестен надзор на процеса на стерилизация на питейната вода в с. Голица и с. Булаир.

РЗИ – Варна предлага водата от централната водоснабдителна система в селата Голица и Булаир да не се употребява за пиянство и подготвяне на храна, до възобновяване на качеството и.

В началото на идната седмица инспектори от РЗИ-Варна ще извършат ориентирани инспекции, съпроводени с пробонабиране в региона на режимно водоснабдяване.

Информирани са кметовете на обитаемоте места и шефовете на детските заведения - дадени са наставления за прилагане на бутилирана вода в детски градини, учебните заведения, заведенията за подготвяне на храна и други, за обезпечаване на задоволително съдове за аварийна вода, за осъществяване на постоянна стерилизация на съдовете, на диспенсърите за топла/студена вода и на цистерните за предпазване на вода.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР