> ИлюстрацияПътното произшествие възникнало на 21.09.2017 год. на пътя Варна-Бургас,

...
> ИлюстрацияПътното произшествие възникнало на 21.09.2017 год. на пътя Варна-Бургас,
Коментари Харесай

Осъдиха Полина, убила в катастрофа по пътя Варна-Бургас германка и потрошила дъщеря й

 > Илюстрация
Пътното произшествие зародило на 21.09.2017 год. на пътя Варна-Бургас, на към километър от село Старо Оряхово. Подсъдимата управлявала персоналния си автомобил, като на потегляне към Бургас валял дъжд и пътното платно било мокро и хлъзгаво. При един ляв за придвижването й завой Полина К. влезнала с автомобила си със скорост над 80 км/ч., без да реши ситуацията и наклона, както и събитието, че гумите й не били надеждни. Автомобилът й изгубил резистентност и почнал да се отклонява към лявата пътна лента, въртейки се към отвесната си ос.

52-годишната жена била сюрпризирана от описаното странично занасяне и не реагирала по никакъв метод за преодоляване или попречване на последвалото безотговорно придвижване на автомобила. Така съвсем  под прав ъгъл колата пресякла непрекъснатата лента и последвал конфликт с различен автомобил, в който пътували две немски гражданки – майка и щерка.

Вследствие на случая 72-годишната жена умряла, а щерка й получила междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на лявото стъпало, обусловила трайно усложнение на придвижванията на левия крайник за към 3-4 месеца.

Полина К. живее в Бургас, работи като уредник превоз, с висше обучение и чисто правосъдно минало.

Делото беше гледано в изискванията на кратко правосъдно разследване по искане на подсъдимата, която призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт.  При тази процедура, при постановяване на неоправдателна присъда, наказването " отнемане от независимост “ наложително се понижава с 1/3.

По време на правосъдните прения държавното обвиняване уточни, че по смисъла на закона закононарушението е тежко, само че са налице голям брой смекчаващи виновността условия. Прокуратурата уточни, че в сходна обстановка е допустимо да изпадне всеки и изиска условно наказване – 1 година " отнемане от независимост “ с 3 години изпитателен период. Защитата се причисли към настояването на обвиняването.

За осъщественото закононарушение, тричленният състав на Варненски областен съд наложи на Полина К. наказване " отнемане от независимост “ за период от 3 години, което понижи с една трета до 1 година, като отсрочи осъществяването на наказването с изпитателен период от 3 години. Съдебният състав лиши подсъдимата от право да ръководи лек автомобил за период от 1 година, като я осъди да заплати направените по делото  разходи в размер на 1572.81 лeва, в интерес на Държавата, по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна. 

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна, в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР