> ИлюстрацияФирмите изпитват сериозен недостиг на международни шофьори, като в

...
> ИлюстрацияФирмите изпитват сериозен недостиг на международни шофьори, като в
Коментари Харесай

Внасяме тираджии от Молдова и Украйна

> Илюстрация
Фирмите изпитват сериозен дефицит на интернационалните водачи, като сега има свободни сред 2000 и 3000 работни места за тираджии. Липсата на фрагменти ще докара до загуби за стопанската система в размер на близо 2,2 милиарда лв. през 2019 година, демонстрира проучване, поръчано от сектора. Според него заплатите на интернационалните водачи са сред 1800 и 4400 лв., само че интерес към специалността няма.

Затова бизнесът упорства страната да вземе незабавни ограничения за импорт на служащи. “Говорим за бесарабски българи от Украйна, Молдова. Просто би трябвало да вкараме най-малко две-три хиляди водачи, които да поемат ", сподели Йордан Арабаджиев от съюза.

Днес се чака решението на Върховния административен съд по жалбата на превозвачите против събирането на продуктова такса за камионите. Ако налогът не отпадане, от сектора не изключват и митинги.

Общото заседание излезе и с декларация за стопиране на така наречен пакет “Мобилност 1 ", който съгласно българския бизнес ще докара до банкрут на компании.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР