> ИлюстрацияДейностите се извършват като втори етап по проекта Подготовка

...
> ИлюстрацияДейностите се извършват като втори етап по проекта Подготовка
Коментари Харесай

Напредва изпълнението на проекта за пречиствателната станция на Златни ясъци

 > Илюстрация
Дейностите се правят като втори стадий по плана " Подготовка и осъществяване на план за развиване на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация к.к. " Златни пясъци “, Община Варна “. Той се финансира от Оперативна програма " Околна среда “ 2014-2020г. Общата му стойност е 37 150 155,07 лева Бенефициент е Община Варна.

Първият стадий на плана - " Реконструкция, рационализация и уголемение на ПСОВ КК " Златни пясъци “, е приключен. Той включва усилване на пилотна структура №1 - част от подсилване на свлачището над пречиствателната станция.

По време на втория стадий са построени уреди от схемата на станцията – груби решетки, постройка за механично филтриране, басейните за осъществяване на главните процеси на филтриране, въздуходувна станция, система за ръководство и други Постъпващите отпадъчни води са превключени към новите уреди, с цел да не се прекъсва пречиствателният развой. На мястото на съборената постройката на съществуващите пречиствателни уреди е почнало създаване на нови. Предстои довеждане докрай на строително-монтажни работи, изпитания, образование на личния състав, въвеждане в употреба. Срокът на довеждане докрай е до началото на туристическия сезон, а въвеждането в употреба би трябвало да стане факт до ноември 2020 година

Проектът " Подготовка и осъществяване на план за развиване на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация к.к. " Златни пясъци “, Община Варна “ е стартирал на 26.07.2016г. и ще продължи до 30.06.2023г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР