Илюстрация30-годишният Теодор И., който е бил предаден на съд от

...
Илюстрация30-годишният Теодор И., който е бил предаден на съд от
Коментари Харесай

8 години затвор за Теодор, причинил смъртта на 85-годишен хазяин, пожелал съпругата му

 Илюстрация
30-годишният Теодор И., който е бил предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за опит да умъртви 85-годишния В.К. и за кражба на движимости от вкъщи му, с цел да прикрие следите си, бе наказан през днешния ден на 8 години отнемане от независимост, които ще търпи при непоколебим режим. Състав на Варненския областен съд удостоверил и мярката за неотклонение " Задържане под стража “ на приетия за отговорен.

Подсъдимият, който е с чисто правосъдно минало, и жертвата му се срещнали по публикация във вестник. Възрастният мъж имал лично жилище и решил да го трансферира на младо семейство против задължението то да се грижи за него. Преди да вземе това решение, 85-годишният човек пуснал в жилището си жена, която обитавала една от стаите.

Семейството на подсъдимия Теодор живеело в къща, само че не плащало постоянно наема и притежателят изискал да се изнесат. Докато търсел публикация за друго жилището чартърен през месец май 2019 година, Теодор попаднал на обявата на стареца. Свързал се с възрастния мъж и дружно със собствен прочут го посетили в дома му. На идващия ден В.К. изискал да се запознае със брачната половинка и двегодишното дете на Теодор. По време на срещата старецът декларирал, че е решил да им трансферира жилището си против прехрана и гледане.

На 12 май по обяд младото семейство пристигнало в жилището на възрастния мъж. В един миг 85-годишният В. направил непристойно предложение на Теодор - да остави вечерта жена си с него, с цел да реализира съкровен контакт с нея. Щом седнали на масата да обядват, В.К. почнал да пуска ръка към брачната половинка на подсъдимия. Теодор видял това и направил забележка на стареца, само че той траял с дейностите си. Младият мъж решил да го убие. Предприетите от Теодор действия  били разгадани от брачната половинка му. Тя взела детето и отишла с него в близкия магазин.

С усукана хавлиена забрадка Теодор се опитвал да удуши стареца, след това го блъснал с пълен учебник. Възрастният мъж паднал на земята и с ръце подсъдимият траял да го души, удрял го с ръце по главата и тялото. Щом брачната половинка и детето му се върнали в жилището, Теодор решил, че е умъртвил дядото.

Издаден тон от лежащия на земята възрастен мъж бил дочут от брачната половинка му и Теодор се върнал назад, с цел да довърши замисъла си. Когато решил, че е удушил стареца, събрал всички предмети, по които считал, че е оставил следи. Взел и както и портфейла на дядото, в който имало 1050 лв., и дружно с детето и жена си напуснали жилището.

Възрастният човек било открит на идващия ден от наемателката. Тя уведомила синовете на В.К. Пострадалият бил откаран в болничното заведение, където по-късно умрял. Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по делото, посочила, че гибелта на възрастния мъж е настъпила от изострен инфекциозен развой, довел до обостряне на хроничните му болести. 

Присъдата на Варненския областен съд предстои на въззивна инспекция в Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР