> Илюстрация25-годишният студент в Икономическия университет във Варна Боян Д.

...
> Илюстрация25-годишният студент в Икономическия университет във Варна Боян Д.
Коментари Харесай

Арест за 25-годишен студент от Икономическия университет във Варна, задържан с дрога

 > Илюстрация
25-годишният студент в Икономическия университет във Варна Боян Д. е арестуван с най-тежката мярка за процесуална насила. Това се случи през днешния ден, 24 май, откакто състав на Варненския областен съд е почел настояването на Окръжната прокуратура.

Боян е бил притеглен като обвинен за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции без съответно позволение от прокуратурата и арестуван до 72 часа до произнасянето на съда.

На 22 май при претършуване на три жилища и един автомобил чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна  намерили и иззели 1983 грама амфетамини, 36 грама кокаин и 966 грама марихуана. В един от жилищата обвиненият живеел чартърен, а другите два употребявал като склад за опиати, с каквато цел ги наемал.

25-годишният студент към този момент е осъждан. През 2015 година му е било наложено условно наказване за владеене на опиати. Изпитателният период за това закононарушение е изминал през май 2019 година. Само година по-късно Боян Д. още веднъж е арестуван за същото закононарушение.

Определението на Варненския областен съд, с което Боян Д. е  бил арестуван под стража, е било произнесено в правосъдно съвещание, извършено посредством видеоконферентна връзка с ареста.

То предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР