ИлюстрацияЗа общински публични имоти кметът и Общинският съвет вземат решение.

...
ИлюстрацияЗа общински публични имоти кметът и Общинският съвет вземат решение.
Коментари Харесай

Варненецът, чийто автомобил стои закопчан един месец на паркинг, очаква съдействие от съда и общината

 Илюстрация
" За общински обществени парцели кметът и Общинският съвет вземат решение. Затова насочих питането си към кмета, което гласи следното: " С оглед изясняване на фактическото и правно състояние, апелирам за настояща информация дали за този аграрен парцел с идентификатор 101 35.1.705 общинска администрация Варна е оторизирала ползвателя на терена да слага скоби на коли, да събира такси и постанова санкции, респективно събира суми за свалянето на скобите.

Към актуалната молба ползвам информация за подадения сигнал към тел. 112. Това демонстрира, че съм оставил автомобила си на това място за към 50 минути, т.е. влизам в границите на оповестените 2 безвъзмездни часа, оповестени за клиенти на магазина, където съм пазарувал. По принцип МПС-то може да престои два часа, след това дължи по три лв. за всеки отложен час. Има камери, те са запечатали часа, в който аз съм спрял и в който съм излязъл с покупките си. Има и кадастрална карта, която демонстрира какъв е статутът на парцела, където съм паркирал. На бележката, която са ми сложили при слагането на скобата написа да се обърна към защитата на обекта. На останалите уведомителни документи при погрешно паркиране се показва да се обърнем към общинска полиция ".

Нямам нищо срещу, в случай че съм направил нарушение, да си платя, само че на страната, на общината, а не някой да ме рекетира. На бележката, която ми дадоха, с цел да платя санкция, не е разказано кой и на какво съображение ми желае санкция. На тази записка няма и сума. В случая не съм нарушител, прескочил зид, спрял съм на общински парцел. Затова съм пуснал молба към кмета да ми даде отговор дали общината е оторизирала охранителя на обекта да слага скоби и да желае санкции. Срокът за разглеждане на молбата ми е един месец, този месец изтече, а аз още чакам мнението. Ако този охранител законово прави нещо, това значи че оторизираните органи-полиция и общинска полиция, имат право да ми наложат санкцията. 

Като жител, който е безупречен като поданик, като държание, има право да търси отбрана от институциите. Време е хората, които сме избрали на виновни постове, да дават разбираеми отгори на жителите, като мен, които са им дали своят вот доверие да стигнат до тези постове. Аз не упреквам никого, желая отговор дал ли е някой пълномощия на този човек да слага скоби и желае санкции, какъв е статутът на този парцел и кой в действителност е нарушителят? Ако досега общинската работа не е била осведомена с този проблем, аз съм ги срещнал. Могат да си извършат инспекцията и да се самосезират, в случай че има нарушаване. Този отговор ми е необходим, с цел да го приложа към жалбата ми към Районен съд-Варна, където ще подам цивилен иск и ще си диря правата. Няма по какъв начин прокуратурата да стартира следствие, в случай че до нея не е стигнала информация от останалите институции, които би трябвало да си свършат работата.

Силно се надявам, давайки публичност, истината да види бял свят. Защото доста хора, попаднали в моята обстановка, просто вадят 20 лв., заплащат си санкцията, тъй като колите им трябват, и не си късат нервите. Но не е редно, би трябвало да отстояваме гражданските си права.

Основанията, на които ми закопчаха колата са, че е частен паркинг и имало табели. Но табела всеки може да постави, само че на какво съображение, законно ли е? Аз желая законово съображение! Табелата е информативна, само че с цел да събираш пари, би трябвало да се позовеш на закона, другояче е рекет.

В 21 век сме. Като си вземеш младоженка, не я удряш с бухалката по главата и да я метнеш на рамо, с цел да си я носиш вкъщи. Искаш й ръката и тя би трябвало да се съгласи! И тук е по този начин, питат ме, уведомяват ме и се базират на закона, тогава да вадят бухалката, т.е. да ми желаят пари. Като ви спре служител на реда на улицата ви желае талона на колата, желае ви персонална карта, с която удостоверявате, че сте вие. Тук никой не ми сподели легален документ, че имат съображение да ме глобят.

Затова съгласно мен тяхното деяние е нелегално и е чисто безчинство. Колкото и да настояват, че парцелът и паркингът са частни, аз имам опровержение, че имотът е обществена общинска благосъстоятелност и аз имам право на достъп, колкото и те.

Ако потвърдят, че е закопчаването на автомобила ми и настояването на санкция са законни, ще си платя, както до момента съм си плащал всичко, дължимо към общината и страната. Всичко това се проточва във времето, тъй като институциите, които би трябвало да ме защитят, доста тегаво движат нещата. Ако тази кола незабавно ми трябваше, имах дребни деца, постановяваше ми се да пътувам незабавно, щях да бъда заставен да замълча и да платя. Но аз ще диря истината и правата си, с цел да съм потребен и на други хора, които ще попаднат в моята обстановка ", безапелационен е Светослав Стефанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР