Илюстрация Увеличаване Смаляване София вече разполага с алтернативна на сухата

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване София вече разполага с алтернативна на сухата
Коментари Харесай

Ново място: Carve Indoor Ski, Board & Bar

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
София към този момент разполага с различна на сухата и безснежна зима - първият български състезателен център за ски и сноуборд на закрито Carve Indoor Ski, Board & Bar, който се намира против Sky City Mall на " Коста Лулчев " 52 и приветства както начинаещи, по този начин и напреднали фенове на зимните спортове.

Създаден от трима фенове на планината и въодушевен от други сходни центрове в Холандия, Carve е място, което дава опция за наслаждаване на зимни спортове в градска среда. Новият състезателен център е еднообразно подобаващ за фамилии и за самостоятелни гости.

Ски и сноуборд запалянковците ще се спускат по специфична апаратура, движеща се на правилото на бягащата пътека, дълга 9 м и необятна 5 м, с надолнище 14 градуса. Максималната скорост на втурване е 25 км/ч.

Иновативната indoor писта е покрита със специфичен материал, който разрешава практикуването на ски и сноуборд на закрито, в градски условия при висок интензитет на тренировката и понижен риск от пострадване в процеса. За всички начинаещи и напреднали скиори и сноубордисти се грижат сертифицирани инструктори, минали специфичен курс.

Инсталацията може да се употребява всеки ден от 12:00 до 20:00 ч., като от Carve оферират самостоятелно или групово посещаване, целогодишна карта и пакети от по 5, 10 или 20 визити.

Първото посещаване за ски за възрастни и деца до 14 години коства 20 лева, а за сноуборд – 25 лева Всяко последващо коства 60 лева за ски и 70 лева за сноуборд (по 5 лева отстъпка за деца до 14 години). Годишната карта за ски е 1480 лева, 1580 лева за сноуборд. Цените включват подготовка с инструктор и ски или сноуборд съоръжение (ски или сноуборд + обувки и протектори) от формалния им сътрудник – SLS Rossignol, само че при предпочитание трениращите могат да употребяват и персоналните си обувки за ски или сноуборд.

Предимството при начинаещите е по-бързото и елементарно научаване в следена среда и приготовление за по-уверено и прелестно каране в планината. За напредналите инсталацията е потребна за рационализиране на техниката.

Тренировките са структурирани на правилото " 10 минути каране - 10 минути отмора " в границите на един час, защото натоварването е огромно. При начинаещите инструкторите дават скъпи препоръки за техниката на каране, а при напредналите играят ролята на оператори на инсталацията, гарантирайки оптималната сигурност.

За да бъде прекарването цялостно, с изключение на с апаратура от вида " безпределно втурване " Carve разполага също с тематичен планински бар и 3-метрова механична стена за катерене.

Елементите в интериора припомнят много планинските писти и хижи - особено направената врата с дръжки от ски, реставрираната остаряла моторна шейна зад бара или пък кабинката от въжен превоз, в която да изпиете чаша греяно вино по домашна рецепта, грог или музи от планината авторски коктейл " Родопска Маргарита ". От тавана висят лампи от остарели сноуборди.

Уютният " après ski " бар е отворен всеки ден от 12:00 до 22:00 ч., като понякога прожектират тематични филми и надпревари.

ул. " Коста Лулчев " 52, тел. 089 488 1664
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР