Илюстрация Увеличаване Смаляване През ноември почитателите на хубавото кафе и

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване През ноември почитателите на хубавото кафе и
Коментари Харесай

Ново място: Chucky`s coffee and ride

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
През ноември феновете на хубавото кафе и на велосипедите имат мотив за наслада, тъй като Chucky`s отварят третото си заведение в София, четири години след първото изпечено кафе на ул. " Христо Белчев ".

Този път Иван Чавдаров се съюзява с Георги Божинов от Fix and Ride, с цел да обогатят градското прекарване с новото си място Chucky`s coffee and ride. Докато ви поправят или реставрират колелото, вие може да се насладите на чаша качествено кафе. Новото пространство е огромно и на забавен адрес – някогашните тютюневи хранилища наоколо до Руски монумент. Входът е откъм ул. " 20 април " номер 13, влизате във вътрешния двор. Chucky`s coffee and ride се пада вдясно.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Иван Чавдаров, притежателят на Chucky`s, самичък прави ремонта в продължение на два месеца. Цялостната стилистика е от 90-те: килими, кожени столове и кресла, едната стена е оголена, с цел да се виждат тухлите на остарялата постройка, дървените детайли основават уют. Едната част от помещението е непокътната за Fix and ride, които до скоро се обитаваха в зелената къща на Малките пет кьошета. " Този модел, който съчетава кафене с работилница за колела, e присъщ за цяла Европа, само че най-много за Берлин и скандинавските страни, Съединени американски щати и Австралия. Въобще като цяло Старият континент има още доста да наваксва в посока насърчаване на specialty кафе сцената ", счита Иван Чавдаров.

Той към момента е правилен на правилото си, че неприятно кафе няма – " има единствено неприятно изпичане, предпазване и подготвяне ". Това е научил още до момента в който е живял и работил в Атина. За тези четири години, през които се старае да покачва кафе културата у нас, съумява да контракти по-добри цени за внасяне на качествено зелено кафе. " С времето добихме известност и ни се доверяват, да вземем за пример в този момент идваха от посолството на Индонезия да ни оферират тяхно premium кафе ". От другата седмица клиентите му ще могат да пият качествено етиопско кафе – " от години желая да поръчам от него, а това е от доста добра годишна продукция ".

И тук, както в останалите Chucky`s, имате опция да купите прясно изпечено кафе за у дома, смляно съгласно това дали ползвате кафеварка, преса или различен метод на подготвяне. Подобно на асортимента в магазина на Chucky`s в " Манастирски ливади " и тук се продават основани от Чавдаров селекции и смески чай. Но приготвянето на гръцкото кафе се измества напълно на новото място: " повода е, че това е цялостен обред и традиция и не мога да го поверя на никой различен бариста, тъй че аз ще го подготвям тук ", споделя Иван.

Обстановката насърчава тези, които биха желали да работят тук - множеството контакти към масите са поставени, с цел да ги улеснят.

Въпросът с храната занапред ще се взема решение, само че Иван Чавдаров обмисля да опитва първо със съботни брънчове в партньорство с заведенията за хранене, с които по принцип работи, като Nicola’s, Crazy Diamond или кетъринг дуото MIAM. Храната от своя страна ще изисква крафт бира - това е другата оригиналност, която може да се чака.

Chucky`s Coffee and Ride към този момент е в режим на soft opening, действително работи от две седмици, само че формалното разкриване ще продължи цялостен уикенд на 24 и 25 ноември от 11 ч. в събота с къпинг, презентации, концерти онлайн, диджей празненство, в неделя брънч и живо осъществяване на изгряващата R&B и соул изпълнителка Dorothy Takev.

Адрес: ул. " 20 април " N.13
Работно време: от 9 до 18 ч. (засега)
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР