Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5 Още от същото:

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 5 от 5 Още от същото:
Коментари Харесай

Кино: "Брачна история"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 5 от 5
Още от същото: " Сцени от един фамилен живот " Netflix и останалите платформи за самостоятелно гледане ще избавят киноманите във времето на затворени салони. Marriage Story на Ноа Баумбах (казват, новият Уди Алън) е измежду бисерите там. Беше номиниран в най-важните категории на последните оскари (филм, сюжет, водещите актьори), диапазонът му е от " Ани Хол " до вглежданията на Бергман в мъката на двойката. С деликатност към човешката същина и на мъжа, и на дамата.

Той (Адам Драйвър) е сценичен режисьор с авангардна натрупа в Бруклин, модерната им версия на " Електра " е поканена на Бродуей. Тя (Скарлет Йохансон) е звездата на спектаклите му и разпознаваемото лице от афиша, снимала е в миналото холивудска тийн комедия. Заедно са от 10 години, имат наследник на 8, само че раздялата е в ход, макар че очевидно още се обичат. Нея я тегли споменът за Западния бряг с шанса за кариера отвън неговия капак, а той се е сраснал с ритъма на Ню Йорк.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Когато нещо се скапе, едвам тогава разбираме от какво то е било направено. Филмът е процедурен за модерния " бракоразвод по американски ", с блестящи адвокатски " арии " (особено Лора Дърн, с " Оскар " за поддържаща роля), само че същинската цел са тези точки на взаимно намиране и след това слепване с другия, които остават и след раздялата. За Баумбах филмът е грубо персонален, писан със загатна за личния му бракоразвод с Дженифър Джейсън Лий през 2010 година Сниман на 35 мм като респект към " Персона " на Бергман, където драмата също стартира от едно осъществяване на " Електра ".

Ролите са писани с Драйвър и Йохансон мислено, те изгарят без излишък в тях. Виждаме какъв брой близо са любовта и омразата, когато връзката стане съревнование на егоизми. Как, когато познаваш другия колкото себе си, знаеш къде ще го заболи най-вече. Баумбах не осъжда, изслушва поравно " страните ". Намира прочувствения подробност в предмети, жестове, дребни моменти. Няма непросълзени на финала. Има толкоз аргументи да не бъдеш с някого - само че няма годна причина да останеш самичък.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР