Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: La

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: La
Коментари Харесай

Кино: "Роди се звезда"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 4 от 5
Още от същото: " La La Land " Две са огромните изненади в A Star Is Born, вид 2018 година Лейди Гага е приключена актриса, Брадли Купър е обещаващ режисьор. Историята е остаряла като Холивуд.

Сервитьорка (Гага) скрито написа песни, пее след промените си в караоке бар в покрайнините на Лос Анжелис. Рок звезда (Купър) с кънтри и блус корени дави отминаващата си популярност в джин и шепи медикаменти, влиза инцидентно в същия бар да си допие. Влюбват се. Той провижда в нея бъдещата звезда, дава й късмет. Тя влиза в тъгата му и е подготвена да захвърли триумфа и славата, с цел да го избавя от него самия. Той е пред драматичен избор. Новото в приказката е прочувствената меродавност – и в режисурата на Купър, и в осъществяването на Стефани Джерманота, известна като Лейди Гага.

Свидетели сме на разкрит до корените гений в деяние. Купър с инстинкта да държи камерата от близко, да хваща значимите актьорски нюанси. Лейди Гага, без грим и с терзанията за носа си, себе си от времето на Стефани - елементарното момиче по джинси и бяла тениска, с което ще се разминеш по улицата. После гласът влиза в деяние и " звездата се ражда " на мига, пред очите ни. Живите осъществявания са и трагични кулминационни точки – Купър, китара и вокал; Гага, вокал и пиано; групата зад тях е бендът на Нийл Йънг, води ги синът на Уили Нелсън, Лукас.

Във кино лентата геният е еманципиран от пола, с което посланието е настоящо. Съвременната Галатея също " образува " своя Пигмалион. Това е версията с най-вече време за разпада на мъжа – звезда, спрямо класическата с Джуди Гарланд от 1954 година и по-леката, поп-рок, с Барбара Стр айсънд от 1976 година Тук актьорски Купър е на равнището на режисурата си. В един миг и любовта става безсилна против кръговрата на шоубизнеса (живота) – с цел да се роди звезда, друга би трябвало да залезе. Остават геният и песните.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР