Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5 Още от същото:

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5 Още от същото:
Коментари Харесай

Кино: "Балада за Бъстър Скръгс"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 4 от 5
Още от същото: " Непреклонните " (True Grit) Докато светът е на пауза и всеки ден е еднакъв, потъването в забавна и майсторски разказана история е утеха и избавление. В The Ballad of Buster Scruggs, юридически за Netflix, историите са цели шест. С разнообразни артисти и в друга тоналност - от светла подигравка, кървава драма и носталгичен романс до медитация за смисъла. Шест миниуестърна, шест случки от живота, сякаш от прерийното и индианско време, само че с сегашен морал и годност. Последният към този момент филм на Братя Коен в тандем. В идващия, екранизация по Шекспир (The Tragedy of Macbeth), Итън ще работи самичък. Братята са изпипали " Баладата " като креативен завет, екстракт от обичаните им тематики и обстановки, с оня разговор през черен комизъм.

Антологията стартира със Скръгс от заглавието, в митологично-ироничния ключ на " О, братко, къде си? ", с емблематичния артист от там Тим Блейк Нелсън. Суетен " пеещ каубой " (като Лимонадения Джо), в почтен диалог единствено с коня си, към хората с витиевата театрална тирада. Но и най-бързият стрелец и издирван палач с прякор Мизантропа. Моралът тук е, че всеки си намира майстора - в тази ситуация откъм хоризонта се задава различен каубой с хармоника и в черно.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Продължаваме към момента с комизъм, Джеймс Франко е обирджия с неприятен шанс, прицелен в банка измежду нищото. Случва на патил служител с древен яд и лични способи за отбрана. Следват подиуми с индианци и бесилки (два пъти), гегове в лицето на гибелта и паметни реплики с въже на врата. Дълбочините идват с третата алегория, тя е за тъгата на актьора и отсъстващата благосклонност. Лиъм Нийсън е прагматичен управител на пътуващ спектакъл с един артист (Хари Мелинг) без ръце и крайници, само че леещ най-красивите думи на света (Шели, Шекспир). За него няма пазар и бъдеще в нашия свят.

После е Том Уейтс като остарял златотърсач, разкрил златната жилка в непорочен ъгъл, само че и срещнал алчността. Тук индивидът е нахалник в природата - преди и след него тя е в естетика. Предпоследният роман е дребен трогващ филм, чистите усеща (Зоуи Казан) срещат благородството (Бил Хек). Финалът е философски, в " дилижанса на гибелта " беседват трапер, пуританка, безсрамник и ловджия на глави (Брендан Глийсън). Темата е " покерът на живота ". Изводът - всеки би трябвало самичък да изиграе раздадените му карти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР