Илюстрация Увеличаване Смаляване Отменените турнета и затворените зали би трябвало

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Отменените турнета и затворените зали би трябвало
Коментари Харесай

Голямото завръщане

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Отменените турнета и затворените зали би трябвало да сковават музиката, само че досега 2020 е година, в която някои именити имена се завръщат и дават прочувствената поддръжка, от която слушателите им имат потребност в този миг.

Фиона Епъл е добре известна с интервалите, в които изцяло напуща обществения живот и сходно на Кейт Буш оставя единствено догадки по кое време ще показа нова музика. Дългоочакваният и записван в домашни условия Fetch the Bolt Cutters е първият й албум от осем години насам и изцяло отговори на упованията - той на секундата беше разгласен за един от културните явления за тази година. Албумът носи емоционалността на обемна книга, защото по част от песните тя работи с години - той наблюдава разнообразни моменти от живота й, в него тя приключва хрумвания, изоставени преди години, и нахвърля нови, въодушевени от приемането на разнообразни житейски контузии, следвали я през годините. Перспективата й върху света от позицията на бореща се за гласа си жена е една от централните тематики в албума.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики

Pearl Jam нарушиха седемгодишна креативна пауза с Gigaton, глава номер единадесет в историята им, и по време на появяването му вторият най-продаван албум на винил за 2020 година след новия на The Weeknd. Групата показа и специфичен музикален филм, който съпътства новите песни и е техният дебютен план за Apple TV.

Пандемията прекъсна работата на Rolling Stones в студиото, само че даже домашната изолираност не ги спря. Те първо свириха синхронизирано от отдалеченост за благотворителния концерт One World, а след това взеха решение да покажат една от песните в незавършения си нов албум - Living in a Ghost Town, която с изключение на алегорично име има и видео с фрагменти от опустелия Лондон. Песента е първата им нова музика от 2012 година насам.



Въпреки трите десетилетия история Pet Shop Boys не престават да звучат по този начин все едно нямат самообладание да завладяват дансинга, а след това да ви накарат да се замислите над живота с няколко тъжни песни за край. Албумът с непланирано настоящо заглавие Hotspot ( " огнище " ) е край на трилогията им с продуцента Стюарт Прайс, а турнето, което трябваше да го последва, е анулирано за 2021 година



Междувременно инди рокът от началото на XXI век е още веднъж тук. The Strokes , най-известната група от нюйоркската вълна тогава, се завърна след седемгодишна пауза с продуцирания от Рик Рубин The New Abnormal . В него те завиват към осезаемо по-електронно звучене. През 2020 година нови планове се чакат още от завърналите се митове от 80-те The Psychedelic Furs (първи албум от 29 години насам), My Chemical Romance, Placebo, прекомерно е допустимо тази година да означи и дълго чаканите нови албуми на Адел и Риана.
Първи песни от 10 години насам пуснаха Bright Eyes , една от най-поетичните групи в същия интервал. Албумът Down In The Weeds Where The World Once Was се чака на към момента необявена дата по-късно тази година.

Напълно ненадейно и гратис Nine Inch Nails пуснаха два инструментални албума - Ghosts V: Together и Ghosts VI: Locusts, продължение на поредицата Ghosts от 2008 година на създателя Трент Резнър, който след това разви тези хрумвания в възходящата си работа като кино композитор.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР