Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Седмичен бюлетин за маркетинг
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (23 януари)

Замислените промени в предаването " Денят стартира с просвета " по БНТ; Рекламната организация Red Lion стана част от Publicis One; Dentsu Aegis Network откри ново звено за обработка на данни в България; bTV към този момент има нов шеф продажби; The Smarts поема рекламното обслужване на IKEA; Новата акция Adoptify, Маратонките с карта за градския превоз на Adidas и други
23 яну 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (16 януари)

Осем предложения в търга за огромната туристическа реклама в 22 държави; Рекламните вложения в България ще набъбнат с 3% през 2018 г.; " Нова броудкастинг груп " получи правата за тенис шампионата в София; " Стандарт " може да смени притежателя си; Новата печатна реклама на IKEA и расистка ли е в действителност рекламата на H&M и други
16 яну 2018 Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на маркетинга, рекламата и PR-а, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин тук.

На българския пазар

JWT Sofia поема информационното обслужване на Sofia Ring Mall

Комуникационната група JWT Sofia завоюва състезанието за цялостното обслужване на Sofia Ring Mall. Двете компании са сключили контракт за интервал от една година с опция за удължение с още една и ще си партнират в правенето на креативен, медийни и цифрови концепции.

До момента Sofia Ring Mall работеше с няколко организации според от информационните задачи. Това бяха фирмите Virus Advertising за креативно и Standpoint за медийно обслужване. В продължение на две години пък цифровата организация Engage обслужваше онлайн връзките на рекламодателя. Сега, следвайки наклонността за централизиране на рекламните процеси, Sofia Ring Mall провежда един конкурс, сплотяващ всички действия. В него с изключение на JWT Sofia участваха още организациите The Smarts, Next DC и Virus Group, а заданието е било създаване на цялостна информационна тактика.

Общо 14 души ще обслужват връзките на Sofia Ring Mall, като екипът ще се състои от креативен, медийни, цифрови и стратегически експерти, както и от специалисти в работата с клиенти. Повече по тематиката може да прочетете тук

NEXT-DC завоюва интернационален конкурс на CANON във Виена

Агенция NEXT-DC завоюва интернационален конкурс за реализирането на рекламна акция за Canon Централна и Източна Европа. Концепцията им " Endless Toys " показва платформата на Canon — Creative Park, която разрешава на всеки да разпечата на домашния си принтер детайлни хартиени модели. Агенцията е създала creative тактика, която ще бъде приспособена в 25 страни, включваща ATL материали, digital, както и други ексцентрични канали на връзка.
Концепцията на NEXT-DC - " Endless Toys " показва платформата на Canon — Creative Park

[Капитал]
С помощта на номинирания за Оскар (за " Консервфилм " ) режисьор, Златин Радев, и студиото The Junks, като част от акцията се създават и серия от 360-градусови stop motion видеа, които показват многообразието на Creative Park. Първото от тях е публикувано преди Коледа посредством обществените канали на Canon в страните от района.

V+O Communication с три награди от Employer Branding

Агенция V+O Communication получи три оценки от годишните награди за Employer Branding, които се проведоха за първи път в България от b2b Media. Комуникационната организация е компанията с най-вече оценки за достиженията си в построяването на работодателски бранд за разнообразни свои клиенти. Първото място за Employer Branding PR акция беше връчена на аутсорсинг компанията " Сиксти Кей ".

" За нашата работа би трябвало да приказват резултатите. Резултати, които носят бизнес смисъл за клиентите, с които партнираме. Точно връзките на доверие са нашата най-ценна премия. " – показа Светлана Савова, ръководещ сътрудник във V+O Communication.

Журито присъди първа премия на V+O Communication в категорията Employer Branding Innovation за комбинацията от новаторски подходи, които организацията създаде и осъществя за софтуерната компания Experian. Сред тях са 2D холограмата, с която Experian по атрактивен метод се отличаваше от съперниците си на всички кариерни изложби и поредицата от трейнинги на висшия и междинен мениджмънт в компанията на тематика работодателски бранд и информационни умения.

Агенцията зае трето място в категорията Innovation in Talent Management за първата по рода си просветителна стратегия за създаване на водачи по стабилно развиване, създадена с Харвардския университет и Американския университет като част от самодейността " Кристално чисти " на Българската асоциация за производителите на безалкохолни питиета в България.

V+O беше отличена и с трето място в категорията Employer Brand Leader of the Year за сполучливата си работа по създаване на работодателски бранд за свои клиенти от разнообразни сфери и надграждането им до Magnetic Brand.
Годишните награди за Employer Branding

[Капитал]
Пълният лист на наградените компании:

Employer Brand Leader of the Year
1. Съдърланд Глобъл Сървисиз България ЕООД
2. ЛР Хелт Енд Бюти Систъмс ЕООД
3. V+O Communication

Employer Branding PR Campaign
1. Сиксти Кей ЕАД
2. Параграф 42
3. Перно Рикар България

Employer Branding Video
1. Уникредит Булбанк
2. Experian
3. ЛР Хелт Енд Бюти Систъмс ЕООД
4. Транспрес ООД

Employer Branding Innovation
1. V+O Communication
2. TBI Info
3. Paysera България ООД

Employer Branding Idea
1. дм България ЕООД
2. EVN България
3. BILLA България

Employer Branding Project
1. Gemseek Group
2. Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
2. Experian
3. The Taxback Group
3. Progress

Innovation in Talent Management
1. Имотека
2. Gemseek Group
2. Upnetix
3. V+O Communication

HR Strategy of the Year
1. Била България
2. Фесто Производство ЕООД
3. TBI Info

HR Technology of the Year
1. Upnetix
2. Контро ООД

Innovation in Talent Education
1. Наксекс Технолоджикъл Дивелъпмънт ЕООД
2. Experian
3. Имотека

Employer of the Year
1. Пощенска банка
2. Лидл
3. Съдърланд глобъл сървисиз България ЕООД

Excellence in Coaching
1. Progress
2. Сейлс Коуч ЕООД

Excellence in Office Space
1. Примо плюс ЕООД
2. Перно Рикар България

Employer Branding Network
1. Американски университет в България
2. Примо плюс ЕООД

Dentsu Digital Camp 2018 събира интернационалните маркетинг експерти

Маркетинговата конференция Dentsu Digital Camp ще се организира за повторно в София на 15 февруари 2018 година Организирано от Dentsu Aegis Network България, събитието ще е с съществена тематика " Transforming the future: People and Data ".

Dentsu Digital Camp събира на едно място над 600 маркетинг експерти и водачи на мнение и дава думата на водещи специалисти от медия промишлеността и представители на някои от най-прогресивните марки от българския и районен пазар, да показват своите решения за превръщането на огромните данни, с които съвсем всяка компания разполага, в смислена информация, която подхранва взимането на ефикасни бизнес решения.

Сред основите лектори тази година в София ще са световният шеф " Стратегии и нововъведения " на Dentsu Aegis Network - Найджъл Морис, генералният шеф на Amnet и ръководещ програматик дивизията за Европа, Близкия Изток и Африка – Масимо Фонтана; Румяна Тренчева, ръководещ шеф на SAP за Югоизточна Европа; Татяна Гречнова, началник " Продуктови решения " в DataLab, Русия и други Повече информация за събитието и лекторите може да откриете на http://digitalcamp.bg/.

Дигитален бизнес

Фейсбук през 2018: Държавен напън и оттеглящи се медии

Фотограф: Dado Ruvic
Държавният напън ще се ускори, а медиите ще си тръгнат от тях - това ще бъдат главните провокации пред обществените мрежи през 2018 година, е прогнозата изведена в огромно изследване на института " Ройтерс " и Оксфордския университет.

В годишния отчет на " Ройтерс " вземат участие 194 водещи фигури в региона на медиите, обществените мрежи и технологиите.

Американският Сенат предлага закон, който да контролира политическата реклама в интернет. Британският парламент организира следствие дали " подправените вести " са повлияли на референдума за Brexit. Австралийската комисия за конкуренцията проучва пазарната власт на Фейсбук и Гугъл в подтекста на медиите. Германия предприе дейности – през октомври беше признат нов закон, който заплашва платформите с санкции до 50 млн. евро, в случай че не отстранен тирада на омразата или различен " явно противозаконен " материал в границите на 24 часа. Институтът " Ройтерс " намира това решение за спорно, защото то на процедура трансформира американските софтуерни компании в арбитри на свободното слово.
Повече информация може да прочетете тук

Фейсбук разкри правилата за дискретност на данните си

Фейсбук разгласи, че за първи път разгласява своите правила за дискретност на данните и пуска просветителни видеа, с цел да помогне на потребителите да управляват кой да има достъп до тяхната информация. Всичко това се случва в миг, в който компанията се приготвя за по-строгата регулация в Европейския съюз (ЕС) за опазването на данните, написа The Guardian.
Видеата ще покажат на потребителите по какъв начин да ръководят данните, които Фейсбук употребява, с цел да им демонстрира реклами, по какъв начин да трият остарели изявления и какво се случва с персоналната информация, когато изтрият акаунта си, разяснява Ерин Егън, основен шеф по сигурността на данните във Фейсбук.

Фейсбук, която има над 2 милиарда консуматори по целия свят, декларира, че в никакъв случай преди не е разгласила тези правила - разпоредбите за това какво прави тя с потребителската информация.
Новината е знак за напъните на компанията да се приготви за новия Регламент за отбрана на персоналните данни (GDPR), който ще влезе в действие на 25 май. Това ще е най-голямата смяна в регулацията на ръководството на данни от раждането на интернет насам.

Повече по тематиката може да прочетете тук

Медиен бизнес

Глобалното доверие в медиите е на най-ниското си равнище от близо две десетилетия

Фотограф: Надежда Чипева
Медиите са институцията, ползваща се с най-голямо съмнение в международен мащаб. Това демонстрира годишното проучване Edelman Trust Barometer 2018, извършено от компанията за информационен маркетинг Еdelman. Според резултатите сривът в доверието се дължи най-вече на понижаване на вярата в платформите, изключително в търсачките и обществените медии. На най-голямо доверие се радват неправителствените организации, следвани от бизнеса и държавното управление.

Голям проблем е това, че 63% от интервюираните не знаят по какъв начин да разпознаят положителната публицистика от слуховете и лъжите или дали дадена вест идва от надеждна медийна организация, съвсем половината взаимодействат с новинарски медии по-малко от един път седмично, а 25% не използват никакви медии, тъй като ги смятат за натоварващи. Това е единствено част от следващата доза неприятни вести за медийния отрасъл от началото на годината.

С оглед на годишния приход и степента на обучение социолозите зад проучването разделят интервюираните на две групи - осведомено и всеобщо население. Според резултатите медиите се употребяват с най-голямо съмнение и в двата случая. Най-голямо доверие имат неправителствените организации, следвани от бизнеса и държавното управление.
Повече по тематиката може да прочетете тук

Netflix възнамерява нарастване от 54% в рекламните разноски, с цел да разпространява наличието си

Тъй като редица огромни маркетингови компании понижават рекламните разноски, Netflix реши да се движи в противоположна посока.

По време на представянето на резултатите си за четвъртото тримесечие на миналата 2017 година, мениджмънтът на цифровата платформа изясни, че възнамерява да усили маркетинговите си разноски с 54% - от 1.3 милиарда до 2 милиарда $, с цел да поддържа по този метод увеличаващите се вложения в програмно наличие.

" Виждаме противоположна връзка, изразходването на малко повече средства за маркетинг в действителност ще бъде по-добре за бизнеса като цяло, тъй като усилва цената на наличието ", сподели финансовият шеф на Netflix Дейвид Уелс.

Netflix съобщи, че ще вложи от 7 до 8 милиарда $ за наличието тази година и ще продължи възходяща траектория през идващите няколко години. Компанията има 88 сюжети за сериали, като влага обилни суми за най-изявените, като: The Crown, House of Cards и Stranger Things.
Повече по тематиката може да прочетете тук

Рекламен бизнес

В рекламен клип Burger King изяснява термина индиферентност на мрежата

Американската верига заведения за бързо хранене Burger King се опита да изясни термина индиферентност на мрежата, като накара хората да чакат по-дълго за сандвича си. Вие бихте ли платили повече, с цел да задържите бързото в " бързото хранене "?

Неутралността на мрежата е комплицирана тематика за пояснение, с цел да стане по лесна за схващане веригата измисли истинска метафора. Компанията провежда обществен опит на място в заведението, като употребява скрита камера в точката на продажба, с цел да даде урок на купувачите на един от най-популяните бургери - Whopper. Във видеоклипа по-долу вижте по какъв начин реагират клиентите на това, че са принудени да платят повече за еднакъв бургер, само че даден по-бързо, и надлежно какво вършат, когато за естествената цена, би трябвало да чакате по-дълго своя - Whopper, защото чиновниците на Burger King съзнателно и на пръв взор безсмислено забавят услугата си.

През декември Федералната комисия за телекомуникациите на Съединени американски щати (FCC) анулира разпоредбите за индиферентност на мрежата. Тя задължи интернет доставчиците да обезпечат еднакъв достъп на всички до онлайн наличието. На процедура това е унищожаване на по този начин нареченият принцип на интернет неутралността. Така беше отворена вратата за доставчиците на широколентови услуги, които евентуално могат да постановат повече за по-добра интернет скорост или по-висококачествено обслужване. Този принцип илюстрира веригата за хранене, като предлага друго време и друга цена, с цел да получат клиентите своя сандвич.
Повече по тематиката може да прочетете тук

Lexus снима нов рекламен клип за Супербоул 2018

Най-скъпото рекламно време в Америка е по време на финала на лигата за американски футбол Супербоул. През тази година той ще стартира на 4 февруари и, предстоящо, в него ще се показват с реклами най-големите в света марки, които желаят да се разпространяват на пазара в Съединени американски щати. Причината за интереса е, че това е най-гледаното телевизионно време в страната за годината - над 100 млн. души се събират по едно и също време пред дребния екран.

Производителят на първокласни коли Lexus Vehicles показа нова реклама, предопределена да бъде излъчена в най-скъпия ефир на Съединени американски щати за годината Супербоул 2018.

На финалата на американската лига за футбол компанията ще покаже спот, озаглавен " Да живее кралят! ". Рекламата показва новия модел първокласен автомобил Lexus LS 500, както и идния за лъчение по кината филм на Marvel Studios " Черната пантера ". Фантастичният филм за супергероя ще бъде пусната на огромния екран в Съединени американски щати от 16 февруари.

Видеото е снимано в Лос Анджелис и режисирано от Самуел Байър, написа Adweek. То включва фрагменти от самия филм и няколко от актьорите, участващи в него.

Новият Lexus е ориентирана към купувачите на възраст сред 45 и 55 години с новия LS. Тази група купувачи са доста по-млади от междинната възраст на актуалните купувачи на LS, които се движат при започване на 60-те години, съгласно марката. Автомобилите Lexus не са евтини - препоръчаната цена на дребно за флагман 2018 LS 500 е 75 хиляди $ - по тази причина не е изненадващо, че доста от по-младите хора не могат да си ги разрешат. Но с новата LS, търговците на Lexus се надяват да привлекат по-младите купувачи. Вицепрезидентът маркетинг на Lexus Купър Ериксен споделя:. " Ние в действителност отваряме този артикул на LS за доста по-широка публика, в сравнение с сме имали през последните няколко години ", споделя той.
Повече по тематиката може да прочетете тук
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР