Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино
Коментари Харесай

Kалендар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Календар и домашно кино

Интересните събития през уикенда и идната седмица
23 ное 2018
Календар и домашно кино

Интересните събития през седмицата
16 ное 2018 30.11 – 12.12

Трите определени

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. И тази година българските фенове ще могат да гледат гратис най-новото от европейското кино, или трите кино лентата - финалисти от премиите " Лукс " на Европейския парламент.
Германско-австрийският " Стикс " е за лекарка, която попада по средата на стихия с лодка в морето. Сръбско-френската продукция с присъединяване на Катар " Другата страна на всичко " за белградско семейство и " Жена на война ", филмът от Исландия, Франция и Украйна за екологичните произшествия и идеята на една жена.
Прожекции ще има освен в София, само че и в Благоевград, Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, София и Стара Загора. За да запазят места, феновете ще могат да купят до 2 безвъзмездни билета авансово. Повече информация на: http://www.europarl.europa.eu/bulgaria/bg/

30.11

Иракски Никулден

По случай ранното разкриване на " Мулти култи център " (ул. " Черномен " 5, София) ще се организира кулинарният курс " Иракски Никулден " на Фреди Бениамин и Хани Таук. Менюто ще включва:
шаран масгуф - месопотамско ядене, особено овкусено с близкоизточни подправки, салата за масгуф - приготвена със сладки и люти чушки, домати, свеж лук, магданоз, сок от нар и къри, червен ориз басмати - с домати и червен пипер – обичайно сервиран с рибата. А десертът е бисквити маамул – от грис и с заряд от ядки и фурми.
В " Мулти култи център " (ул. " Черномен " 5), от 19:00 ч., цена 50 лева

30.11

Маестро, музика!

Диригентът Юка-Пека Сарасте от Финландия ще дирижира Софийската филхармония. Един от най-хубавите диригенти на своето потомство, работил е с оркестри като Концертгебау, Симфоничния оркестър на BBC, Лондонската филхармония, Берлинската филхармония, филхармониите на Лос Анджелис, Ню Йорк и други Програмата включва Симфония концертанте от Моцарт – обработка на Филип Уилби, " Дъмбъртън оукс " на Стравински и Симфония №1 от Ян Сибелиус. На сцената ще бъдат цигуларят Теро Латвала, виолистът Александър Земцов и Франц Бартоломей – виолончело.

В зала " България ", начало 19 ч., билети от 12 до 20 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

30.11

Ритъм

" Оратница " ще показват третия си студиен албум Alter Ethno - комбинация от фолклорни мелодии и акустично изпълнени електронни стилове. Групата опитва в още по-широк лист от музикални жанрове (фънк, джаз, афробийт, ембиънт и др.), включвайки аборигенски претекстове, етиопски мелодии и арабски детайли.
В Mixtape 5, от 21 ч., 12 лева

30.11 – 2.12

Хакатон за София

Поканени са да вземат участие освен софтуерни специалисти, само че и запалянковци, които се интересуват от подобряването на качеството на живот посредством технологии и желаят да се включат в стратегическото обмисляне на града. Ще се търсят решения за разбор или визуализиране на данни, основаване или усъвършенстване на работата на " Визия за София ". Трите тима, създали и показали най-хубаво софтуерно решение по време на хакатона, ще бъдат отличени с парични награди - 2000 лева за първо, 1000 лева за второ и 500 лева за трето място.

От 18 ч. в петък до 18 ч. в неделя, в JA Startup Hambar в " София тех парк ".

1-2.12

Ракиено време

Шестото издание на Balkan Rakia Fest ще показа над 300 типа ракия: сливови, гроздови, плодови, анасонови и други спиртни питиета. Освен дегустации и комерсиална част за посетителите има майсторски класове, зона за водка и craft джин. И с цел да не се напият посетителите прекомерно бързо, има и мезета.

От 14 ч., в НДК, етаж 5, зала 8, вход от 15 лева

2.12

От целия свят

Благотворителният базар на Международния женски клуб (IWC) обичайно събира представители на разнообразни посолства, които продават обичайни за страните си храни и питиета, сувенири, книги и други Миналата година базарът съумя да събере над 373 000 лв. за щедрост в границите на един ден.

Начало 10 ч., в " Интер експо център ", вход 2 и 6 лева

2.12

Стъпки в снега

" XL Северен парк " е обичайно тичане за закриване на сезона, проведено от 5kmrun. Дължината на обиколката му е 6 км (40/60 асфалт против почвен път), надлежно 12 км в две обиколки за междинната отдалеченост и имаме едни 18 км за най-издръжливите, които ще го въртят 3 пъти.

В Северен парк, начало 11 ч.

4-5.12

Гоол!

Международен детски футболен шампионат " Проф. доктор Лъчезар Цоцорков " събира на едно място деца от разнообразни националности с концепцията, че спортът сплотява. Един против различен ще се изправят детско-юношеските школи на AC Milan и Juventus и някои от най-големите български академии.

В Панагюрище, в " Арена Асарел ", начало 9 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

4.12

С пресипнал глас

Феновете на блуса ще могат да чуят дрезгавия глас на Бет Харт за пръв път в България. Номинираната за " Грами " американка е известна с шлагерите си като LA Song (Out of This Town), сега осъществяванията й са най-вече с китариста Джо Бонамаса, който обаче няма да е на концерта. В София с изключение на класическите си части Бет Харт ще извърши и част от последния й албум - Fire On The Floor.

В зала 1 на НДК, начало 20 ч., билети от 50 до 100 лева

4.12 – 6.01.2019 година

Видеопроектът " Каменният крал " на актуалната образна артистка Валентина Шарра е сниман в местността на геоложкия феномен " Струпаница " - най-голямото антично срутище от скални блокове в България. Там тя основава плана си " Пътеката на трептящите камъни ", който е пешеходен маршрут сред скалите, ситуиран на десния бряг на река Искър, в региона на град Луковит. Тук коритото на реката прорязва солидния варовик и тече през стръмни отвесни скали. Основната концепция е откриването на естествения път, който води до сърцето на скалния феномен като преоткриване на безконечното странствуване към себеосъзнатостта. Скалните форми ни насочват накъде да вървим и следвайки внушителните им силуети, ние намираме верния път. Ленд-арт планът ще бъде публично открит напролет на 2019 година

В Музея " Земята и хората ", вход свободен
Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

4.12 – 4.1.2019

YОК

" Йок " (You Love Kokimoto) е изложбата на варненеца Калоян Илиев–Кокимото, който обича да опитва и предизвика. Негови характерни произведения с преобладаващия облик на котката, което в действителност е комично създание сред котка и човек, изглеждащо като антигерой от комиксите, ще бъдат показани в изложбената част на магазина.

В магазин Gifted.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

5.12

Земята на огън и лед

Двама пътешественици ще споделят опита си от цялостната обиколка на Исландия - изминават над 2500 км с кемпер. Обещават да отговорят на въпросите: по какъв начин се спи под звездите, като през лятото е 5 градуса; какъв брой тъкмо ледника и вулкана има в Исландия; мъчно ли се изкачва най-големият хладилник в Европа; какъв брой скъпо е там и други.

В " Клуб на пътешественика ", начало 19 ч., 7,50 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Домашно кино

По американски
Новият сериал на HBO е въодушевен от живота на НФЛ звездата (професионалната лига по американски футбол в САЩ) Спенсър Пейсингър. Историята стартира от решението на тогавашния изгряващ футболен гений и първенец на гимназия " Комптън " да стартира да тренира в учебно заведение в Бевърли хилс, като с тази си стъпка той би трябвало да се научи да живее в два свята – бедния квартал, който познава, и богаташкия нов, който му предлага благоприятни условия за развиване.
Премиера, HBO 3, 28 ноември от 22.00 ч.; 30 ноември от 15.50 ч., 1 декември от 13.25 ч., 4 декември от 13.40 ч.; HBO 2, 29 ноември от 16.50 ч.

Ве4ната Сали
Сериалът, колаборация сред HBO и SKY, показва едно от най-известните комедийни английски лица – Джулия Дейвис. Героинята й Сали, маркетинг експерт в очакване на покачване, изпада в непривична спонтанност, откакто дългогодишният й другар й предлага брак, и стартира ексцентрична любовна спекулация със съблазнителната Ева.
Премиера по HBO GO

Пътешествие в Северна Корея с Майкъл Палин
В двата едночасови епизода Майкъл Палин и екипът му пътуват из цялата страна, срещайки се с жители от всички публични прослойки и присъствайки на изключителните годишни празненства за 1 май, до момента в който се случва историческата среща сред севернокорейския водач Ким Чен-Ун и южнокорейския президент Мун Дже-Ин.
Премиера по National Geographic, 6 декември от 21.55 ч.

Дневници на неприятното време
Осем едночасови епизода с разкази от първа ръка за приключенията на тези, които се сблъскват с урагани, скални пукнатини, мистериозни замръзнали медузи. Какво е научното пояснение за най-ужасяващите и мистериозни конфликти с природата съгласно специалистите по неприятно време?
Премиера по Viasat Nature, 26 октомври, 20.00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР