Илюстрация Увеличаване Смаляване Иван Сариев е висш масон, бизнесмен, издател,

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Иван Сариев е висш масон, бизнесмен, издател,
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Иван Сариев

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Иван Сариев е върховен масон, предприемач, издател, шеф на фондация, само че през последната седмица се снабди с особена медийна известност, откакто стана ясно, че е кръстник на финансовия министър Владислав Горанов и като подобен му е дал за безплатно прилагане 180 кв.м апартамент в жилищния комплекс " Есте " в столицата.

В момента Сариев е в ръководството на разнообразни фондации - " Пчелен кошер ", " Клъстер Информационни и информационни технологии " и " Върховен съвет за България ". Между 2011 и 2017 година е управлявал и масонската " Обединена велика ложа на България ".

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. В средата на 90-те Сариев е съосновател на един от ранните снабдители на интернет " Нет Ис ". През 2002 година при ръководството на Национална движение „Симеон Втори" той излиза от съдружията си, като влиза в ръководството на държавната " Информационно обслужване ", където остава до 2005 година В годините по-късно името му не се среща в обществените регистри. Съпругата му Снежана Сариева обаче е притежател на редица компании, измежду които и издателство. На нейно име се води и жилището, което употребява министър Горанов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР