Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и ½ от 5Още

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + и ½ от 5Още
Коментари Харесай

Кино: "18% сиво"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
+ + + и ½ от 5
Още от същото: " И след това светлина "
Доброто е повече от противоречивото във втория филм на Виктор Чучков. Европейски артхаус с настоящо обръщение и предпазена съвременна хармония. Копродукция (германско, белгийско и балканско участие) с обезпечено фестивално бъдеще. Силни и на място задгранични артисти, Рушен Видинлиев в най-зрялата си, комплицирана и предпазена роля. Изображение с изведена функционалност на светлината (Ненад Бороевич) и истинска симфонична музика (Виктор Чучков–баща, той и на соло пианото), които поддържат и надграждат описа. Но без силата и щипката полуда от " Тилт ".

" 18 % сиво " е основан свободно върху знаковия разказ на Захари Карабашлиев, без фабулна и диаложна честност. От книгата е изходният подтик на емигрантската любовна история. С Карабашлиев в сценарните надписи са Хилари Нориш (Hilary Norrish, до момента script executive и редактор) и Доля Гавански (Стела във филма). Одисеята на художник-фотографа Зак (Видинлиев) към себе си, смисъла и новото начало е пренесена от Америка в Европа - от Лондон, през Белгия и Германия до Берлин. " Европа без граници " е забелязана в мостовете на схващане и непосредственост с елементарния човек.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Филмът е за изправянето след неуспех, за отправната точка (онези 18 % сиво от фотографията), от която мерим " черното " и " бялото " в живота си. Разказът в настоящо време е по-силната част. Живите случки със Зак, получили плът през чудесните европейски артисти и един прецизен Самуел Финци. Врязаните мемоари със Стела са повече тривиално сантиментални, стоят като арт импресия. Главното събитие с нея, което дефинира и цялото държание на Зак, е преразказано, а не показано. Луфт в драмата, евентуално по бюджетни аргументи. Самата Гавански типажно е по-зряла и хладна от персонажа си макар професионалната игра. Иначе финалът е извисяващ – изкуството като магия в очите на дете, през елементарност и истина.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР