Илюстрация Увеличаване Смаляване 15.11Примата и ПучиниСветовноизвестната българска прима Соня Йончева

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 15.11Примата и ПучиниСветовноизвестната българска прима Соня Йончева
Коментари Харесай

Kалендар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
15.11
Примата и Пучини

Световноизвестната българска прима Соня Йончева идва в София за специфичен концерт. Под диригентството на Найден Тодоров тя ще извърши арии от опери на Джакомо Пучини. Събитието ще бъде и с присъединяване на тенора Михаил Михайлов.
В зала " България ", от 19 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 15.11
Малки победи

Последен късмет да видите изложбата " Малки победи " на актуалния актьор и публицист Антон Терзиев. В рисунките и картините има наличие и следи от разнообразни дейности, моменти на себеосъзнаване и самозалъгване, проявление и скриване, горделивост и позор. Куратор е журналистът и публицист Светослав Тодоров. Детайли в събитието във Фейсбук
В изложба " Аросита ", до 19 ч.

15.11
На ул. " Солунска "

Мила Иванова, създател на блога " Солунска 16 ", ще показа пред аудитория книгата си " Хартиена лодка в намерено море ". Тя съдържа текстове, писани през последните 10 години, въодушевени от истории по същински случаи. Темите в сборника са любовта, раздялата с нея, родителството, майчинството и порастването.
В City Stage, от 19:30 ч.

15-17.11
Седмицата на бащата

Домът на киното, Столичният куклен спектакъл и други се включват в акцията на фондация " Лале " " Да бъдеш татко ". Специалната стратегия, с която ще бъде маркирана Седмицата на бащата, включва прожекции в продължение на три дни, измежду които са особено подбраните филми " Аз, Даниел Блейк ", " Момчето и пеликанът " и " Рока трансформира света ". На 16 ноември Кукленият спектакъл кани бащи с деца, които да вземат участие в уъркшопи дружно с актьорите и да се насладят на зрелище.
В Дома на киното и в Столичния куклен спектакъл

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

15-17.11
Маратон с три министър председатели

Маратон с три министър председатели е подготвила театрална школа " Ведна " по случай Европейската нощ на театрите 2019 година В програмата са " Годеж по френски " от Клод Моне, " Летисия и любовното биле " от Питър Шафър и " Шрек " по претекстове от анимационни филм и мюзикъла. Други акценти в събитието са двете елементи на " Скъпа Памела " - " Как да пречукаме бабето " и " Как да побъркаме бабето ", и " Хотел сред тоя и оня свят " от Ерик Емануел Шмид, както и представлението " Дракула ".
В Дома на културата " Средец ", от 19 ч., билети: 6-9 лева

15-17.11
Някои го избират горещо

Третото следващо издание на FesTEAval ще се организира в Национален музей " Земята и хората ". На едно място ще се съберат десетки изложители на чай и артикули, свързани с потреблението му. Организаторите са планували и провеждането на няколко чаени церемонии, демонстриращи отношението към чая в разнообразни точки на света. По време на събитието ще можете да присъствате и на лекции и демонстрации, свързани с историята на чая, разнообразни способи за приготвянето му и характерни типове чай.
В музей " Земята и хората ", от 18 ч.

16.11
Wine o’clock

Курсът по сомелиерство с водещ Екатерина Петрова е разграничен на два модула. Във " Въведение в сомелиерството " ще научите повече за понятието винификация, доктрина на дегустацията и ароматни характерности на винените сортове. Втората част на курса е озаглавена " Винени региони. Типове и стилове виновност. Комбиниране на храна и вино ". Освен доктрина курсът включва и процедура.
В Graphite, от 10 ч., цена за цялостен курс: 225 лв.

16.11
На нов глас

Хилда Казасян ще показа за повторно в София концерта си, озаглавен " Да послушаме кино ". Той включва песни от известни български филми, поднесени с нови аранжименти от Христо Йоцов и Живко Петров. Заедно с Хилда Казасян на сцената ще излязат още Христо Йоцов на барабани, Живко Петров на пианото, Димитър Карамфилов – контрабас, и Михаил Йосифов – тромпет. Специални посетители на концерта ще бъдат Теодосий Спасов и Васил Петров.
В Sofia Live Club, от 21 ч., билети: 25 лева

16.11
Приказна нощ на театрите

" Пощенска кутия за приказки " ще се организира в ексцентричен формат, с цел да означи Нощта на театрите. Този път четенето е озаглавено " Полунощ на театрите " и ще стартира в 00:00 часа. В събитието ще вземат участие Ваня Щерева, Рая Пеева, Бойко Кръстанов, Стефан А. Щерев, Силвия Петкова, Кирил Ефремов, Пламен Манасиев, Иван Бърнев и Китодар Тодоров.
В Sofia Live Club, от 24 ч., билети: в предварителна продажба от 15 лева и 20 лева в деня на събитието

17.11
Часът на истината

В рамките на формата " Часът на истината " 7 модерни български създатели ще разкрият своето мнение за ролята на драматургията в съвремието ни. Всеки от тях ще разполага със 7 минути, с цел да показа своите размисли. Този път присъединяване ще вземат Александър Мануилов, Милена Станойевич, Ива Панева, Стефан Иванов, Мирослав Христов, Иван Димитров и Ясен Василев. Специално посетител ще бъде Вайва Грайните, драматург на операта Sun & Sea (Marina), притежател на Златния лъв от Венецианското биенале.
На сцена " Дерида ", от 19 ч., билети: 10 и 8 лева

17.11
Zero waste коктейли

Темата на серията от събития за основаване на коктейли Disaster to master този път е Zero waste. Под управлението на Никос Хляпас ще имате опция да се научите да приготвяте коктейли, като употребявате оптимално всички техни съставки, създавайки минимално количество отпадък.
В Motif, от 15 ч.

17.11
Питър Пан и палачинки

Поредното издание на " Приказка с палачинка " ще бъде отдадено на Питър Пан. Откъсите от книгата ще чете актрисата Златина Йорданова, а след края на събитието децата ще имат опция да нарисуват свои картини. Входът за него включва палачинка и сок. Инициативата е подобаваща за деца от 4 до 10 години.
В " Книгата ", от 11:30 ч., цена: 12 лева

20.11
She can too

Арт+Феминизъм е обичайно международно събитие, по време на което редактори имат опция да прибавят наличие към " Уикипедия " за дами, които творят в разнообразни области на изкуството. Инициативата се появява през 2014 година, а тази година България за първи път ще се причисли към нея. Така редактори от страната и чужбина ще могат да прибавят или разширят биографиите на дами, посветили живота си на изкуството.
В Гьоте институт, от 17 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Домашно кино

Милионите на Ескобар
В продължение на години наркодилърът Ескобар е натрупал милиарди долари и е заравял купчините си с пари из цяла Колумбия. Голяма част от тях към момента са неоткрити. В новия сезон на поредицата двамата някогашни сътрудници на Администрацията за битка с опиатите (DEA) – Крис Фейстл и Джери Саламех, се завръщат в страната в търсене на заровеното богатство на Пабло Ескобар.
Премиера по Discovery Channel, всяка събота от 23:00 ч.

Експедиция " Амелия Еърхарт "
Двучасовият документален филм, част от продукцията " Жените, които трансформират света ", наблюдава задачата на известния подводен откривател доктор Боб Балард, прочут с откритието на останките на " Титаник " през 1985 година Той поема на амбициозна експедиция, по време на която желае да разкрие мистерията към изгубването на американската авиаторка Амелия Еърхарт, която е измежду първите дами водачи и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан.
Премиера по National Geographics, 16 ноември от 22:00 ч.

Earthquake Bird
Криминална драма, продуцирана от Ридли Скот по едноименния и доста награждаван разказ на Сюзан Джоунс. Действието се развива в Токио през 1989 година, а в основната роля е героинята на Алисия Викандер – Луси Флай, която стартира връзка с локален фотограф, поставяща на тестване връзките с най-хубавата й другарка – Лили. По-късно Лили изчезва... Сценарист и режисьор на Уош Уестморланд.
Премиера по Netflix, 15 ноември

The Toys That Made Us
Умовете зад най-емблематичните детски играчки в историята разискват възхода, а от време на време и паденията на техните творения на милиарди долари. Сред тях са Star Trek, Transformers, LEGO, Hello Kitty и други
Премиера по Netflix, 15 ноември
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР