Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Бившият президент на УЕФА Мишел Платини

...
Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Бившият президент на УЕФА Мишел Платини
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Мишел Платини

Илюстрация
Увеличаване
[Reuters] Смаляване
Бившият президент на УЕФА Мишел Платини беше задържан във вторник и разпитван съвсем 12 часа като част от следствие по избора на Катар за хазаин на международното състезание през 2022 година По-късно той беше освободен и в компанията на юриста си разгласи, че е почтен и е дал показания за разнообразни шампионати.

Според френското издание Mediapart Катар е предложил необикновен бонус на ФИФА от 100 млн. $, ако завоюва домакинство на международното. По време на изборите за хазаин на шампионата през 2022 година Платини гласоподава точно за Катар.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Наистина беше дълго и лиши доста време, само че мисля че е обикновено, имайки поради броя на въпросите. Питаха ме за разнообразни шампионати, в това число Евро 2016, международното в Русия и това, което следва в Катар ", сподели Платини пред кореспонденти и добави, че е освободен, без да му бъдат повдигнати обвинявания.

През 2015 година Платини, който управлява УЕФА осем години, и някогашният президент на ФИФА Сеп Блатер бяха изхвърлени от футбола за период от 8 години. Двамата бяха приети за отговорни в спор на ползи, погрешно счетоводство и отвод за съдействие на проверяващите. В последна сметка глобата на Платини беше понижена на половина от Етичната комисия към ФИФА и изтича през октомври.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР