Илюстрация Увеличаване [EY Bulgaria] Смаляване - Скоро стартира новото издание

...
Илюстрация Увеличаване [EY Bulgaria] Смаляване - Скоро стартира новото издание
Коментари Харесай

Финансовите директори са в основата на растежа и успеха на компаниите в страната

Илюстрация
Увеличаване
[EY Bulgaria] Смаляване
- Скоро започва новото издание на състезанието за финансов шеф на годината CFO of the Year 2019
- За първи път консултантската компания EY ще си партнира с вестник " Капитал " при провеждането на състезанието
- Обновен формат и категории в новото издание на състезанието
- Финансовите шефове на български и интернационалните компании могат да подават своите кандидатури до 25 октомври

Стартира шестото издание на състезанието за финансов шеф на годината CFO of the Year 2019, проведен от консултантската компания EY, за първи път в партньорство с в. " Капитал ". И тази година главната цел на състезанието е да отличи тези финансови водачи в България, които работят за сполучливото развиване на своите екипи и компании и дават своя принос за одобряване на положителни професионални практики в общността на финансовите експерти.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " От диалозите, които водим с финансови и изпълнителни шефове на компании през последните години в България, а и по всички краища на света, виждаме, че има единогласие за ролята на финансовите шефове в сдруженията. Финансовите шефове през днешния ден са на първо място стратегически съветници на управлението на компаниите. Акцентът на работата на финансовия шеф е основаване на повече стойност за организацията и, несъмнено, старателно следене на резултатите на компанията. Всичко това е от фундаментално значение за триумфа на компаниите ", разяснява Николай Гърнев, ръководещ съучастник на EY Bulgaria.

Кой може да взе участие?

Изискване на състезанието е претендентите да бъдат CFO, финансов шеф или да заемат еквивалентна служба в обществена или частна организация. Те би трябвало да са на съответната позиция от най-малко една година. Номинацията в състезанието би трябвало да бъде утвърдена от изпълнителния шеф или член на Борда на шефовете на компанията.

Как да кандидатствате?

Финансовите шефове могат сами да подадат своята кандидатура или да бъдат номинирани от свои сътрудници или от управителните органи на съответната компания. Номинации ще се одобряват от средата на август до 25 октомври, когато без значение жури ще направи оценката на кандидатурите. Победителят ще бъде разгласен през месец ноември по време на формалната гала по награждаване на спечелилите CFO of the Year 2019.

Тази година категориите в състезанието са актуализирани, като се планува да има обособена категория за дребни и междинни предприятия, както и категории, които да дадат опция на претендентите да покажат своите умения във връзка с трансформацията на финансовата функционалност, нововъведения, стратегическо партньорство с бизнеса, развиване на екипа и други

Журито

Кандидатурите ще бъдат прегледани от без значение жури, чиито членове са сполучливи бизнес водачи, учени от университетските среди и представители на други финансови организации. Членове на журито са проф. д.ик.н. Бистра Боева - Университет за национално и международно стопанство, Данета Желева - основен изпълнителен шеф на " Индустриален холдинг България ", Тодор Брешков - ръководещ съучастник на " Лонч Хъб ", Николай Генчев - основен изпълнителен шеф на " Уника " АД.

" Финансовите шефове към този момент разпознават присъединяване и оценката от състезанието CFO of the Year като отзив за професионализъм и висок стандарт на работа. За мен е показателно също, че сполучливите компании, пазарните водачи и тези, които влагат на повече от един пазар, разпознават положителните професионални практики и високите стандарти в ръководството на фирмите като основни за техните триумфи ", добавя Гърнев.

Победителите до момента

CFO of the year 201 8, Цялостен принос
Младен Маркоски, основен финансов шеф на А1;

CFO of the year 201 7, Цялостен принос
Любомир Хърсев, основен финансов шеф на " Лидл " ;

CFO of the year 2016 , Цялостен принос
Доротея Николова, основен финансов шеф на Банка ДСК;

CFO of the year 201 5, Цялостен принос
Малина Маринова, старши финансов управител в Progress;

CFO of the year 2014 , Цялостен принос
Николай Андреев, основен финансов шеф на " Нова Броудкастинг груп "

***
Очаквайте повече информация за състезанието на страниците на в. " Капитал " и on-line www.capital.bg/cfo2019Повече информация за състезанието може да прочетете на [email protected]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР