Илюстрация Увеличаване Автор: Яна Раева Смаляване В София се появяват

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Яна Раева Смаляване В София се появяват
Коментари Харесай

Ново място: Stuart Little Kids Zone Cafe

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Яна Раева Смаляване
В София се появяват от ден на ден други възможности на класическите детски кътове, а точно детските кафенета.

Подобен вид места са проектирани с концепцията родители и деца да открият място за развлечение, социализация и празнуване на разнообразни мотиви. Най-новото детско кафене в столицата се споделя Stuart Little Kids Zone Cafe и отвори порти напълно скоро в столицата. Локацията е в непосредствена непосредственост до Южния парк и мол " Парадайз ". Идеята хрумва на създателката му Вероника Петрова, откакто става майка. Семейството живее измежду природата отвън София, само че не след дълго Вероника си дава сметка, че синът й има проблеми със социализацията, защото съвсем не се среща с други деца. Така тя взема решение да се върнат в града и двамата стартират да посещават разнообразни площадки и детски кътове. Не след дълго взема решение да открие свое място, в което да разгърне концепциите си за неща, които до момента са й липсвали на сходни местоположения.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За разлика от множеството такива места Stuart Little Kids Zone Cafe е необятно пространство, в по-голямата си част има естествена светлина, пластмасови играчки и безразборни ярки цветове тук няма. Всичко е направено от дърво, мястото е решено в естествени тонове с готовност да пресъздаде Монтесори среда. Разполага с пързалки за дребни и огромни, места за катерене, батути, разнообразни игри, играчки и книжки за четене, както и занимания с аниматор.

" Когато една среда е основана с мисъл и децата имат пространството сами да изследват и да си основават игри, най-много да могат да се движат, всичко се получава доста елементарно. За мен е доста значимо цялата заобикаляща среда да подтиква детското развиване, включително и музикалните ритми. При нас се слуша единствено джаз - нежни и вокални осъществявания, особено подбрани за тази среда, както и пиано кавъри на известни детски песни ", разкрива Вероника Петрова.

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Яна Раева Смаляване

Мястото е уместно за деца от 0 до 12 години. Цените на час са разграничени в две възрастови категории - от 0 до 3 години и от 3 до 12 години. За най-малките първият половин час е безвъзмезден. Вероника изяснява тази ценова политика с обстоятелството, че със сина й постоянно й се е случвало да влезе в детски център и да не го хареса, а е трябвало да заплатят цялостната такса за час престой. 60 минути игра са 3 лева, 2 часа игра са 5 лева За по-големите първият половин час е 4 лева, един час 6 лева, два часа 11 лева, а всеки идващ час 3 лева Мястото предлага понижение за братя и сестри.

В Stuart Little Kids Zone Cafe могат да бъдат проведени главно рождени дни и други празници като кръщенета и погачи. Отскоро мястото предлага и разнообразни работилници за най-малките - от 6 до 36 месеца. За в бъдеще притежателите възнамеряват да провеждат и лекции за родители.

Менюто включва кафе питиета, които могат да бъдат приготвени или с краве мляко, или с различно такова, домашни лимонади и смутита. В момента притежателите договарят с разнообразни снабдители на храна и се чака напълно скоро да стартират да оферират и ядене.

Stuart Little Kids Zone Cafe се намира в " Лозенец ", ул. " Кишинев " 17, работното време е от 10:00- 20:00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР