Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Всеки родител ще ви

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Всеки родител ще ви
Коментари Харесай

Ново място: "Малки приказки"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Всеки родител ще ви каже, че в София не са доста местата, на които човек може да заведе умерено детето си, с цел да изпие едно кафе, да се види с другар или даже да поработи. Точно това е " Малки приказки ", фамилното кафене е основано в благозвучие с концепцията на американските и немските family cafe или play cafe.

Мястото съчетава в в себе си кафене и почасова грижа, също така тук всеки може да провежда своя фамилен празник. В " Малки приказки " се организират още детски работилници и ателиета, лекции и полемики за родители, тук ще намерите и магазин със селекция от книжки и истински играчки.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Зад плана стоят Анита Табахнева и Алекси Коларов, които преди този момент в продължение на 15 години са се занимавали с организацията на разнообразни фестивали, концерти и изложения. Допълнително ентусиазъм за плана е щерка им Ваяна, която безусловно израства в фамилното кафене.

" Малки приказки " е място за деца и родители, най-кратко и тъкмо казано. Това е пространство, в което детето има свободата да се движи, играе и да опознава други връстници в чиста и обезопасена среда, а родителят има опцията да излезе от рутината и на мира да изпие едно кафе. " Малки приказки " освобождава родителя от напрежението да мисли с какво да нахрани детето си (а и себе си), тъй като предлагаме лека и здравословна храна ", споделят основателите на " Приказки " -те.

В менюто на заведението попадат чорба на деня, салати, сандвичи, домашни кишове и сладкиши, сурови торти, ядкови барчета и бонбони. Отделено е място и за фрешове и смутита от сезонни плодове, домашна лимонада и богат набор от кафе питиета и чайове. Предлага се още многообразие от крафт бири и вино.

Зоната за игра и почасова грижа в кафенето е снабдена със селекция от просветителни игри и играчки, разграничени по категории – двигателни игри, фина моторика и сензорно развиване, логопедични, математика и логичност, цвят и форма и родна тирада. Почасовата грижа (от 16 до 20:00 ч.) е подобаваща за деца над 3 години. Цената е 7 лева на час, като понижава с всеки идващ час. Има и алтернатива за пазаруване на карти за повече визити, с които цената пада до 4 лева на час. Преди 16:00 ч. най-честите гости на детския ъгъл са по-малките - деца над 6 месеца. Те могат да се забавляват дружно с компаньон в спокойните часове на деня, а тогава цената е 3 лева на час и зоната е без аниматор.

В делничните дни акцентът е подложен върху най-малките - от 3 месеца до 3 години и техните родители. Тогава се провеждат постоянни занимания като бебешка музика, танци родител и бебе, танцови игри, четене на книги. За по-големите деца се провеждат разнородни работилници и ателиета.

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване

Отскоро в " Малки приказки " проработи и солна стая, която родителите могат да посетят дружно с децата си или пък да се отдадат сами на релаксиращи занимания. Salt&Art е основана в партньорство със Светла Иванова и Антония Илиева и в пространството с изключение на като солна стая действа като йога студио и място за арт действия.

Адрес: ул. Академик " Методи Попов " 1, работно време: от 10 до 20 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР