Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Ново

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Ново
Коментари Харесай

Ново място: Simple

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Още по тематиката
Ново място: " Лили Фам "

Подобно място от дълго време трябваше да се появи в София: съвременен азиатски ресторант
5 окт 2018 До наскоро тук беше " Тропс къща ", чиято визитка споделяше " Набързо за по нещо готвено, българско, домашно ". " Тропс къща " се отдръпна и на нейно място към този момент е ресторант Simple/ Taste the World. Промяната е радикална, въпреки и логиката на пространството - място на кухнята и салона - да е непокътната. Там, където преди по обяд се виеше опашка, в този момент се намират витрините с виновността, а на мястото на тогавашната каса за заплащане в този момент е открита кухня. Атмосферата е съвременна и уютна, без непотребни искания в дизайна, и, да, има тухлени стени, които, въпреки и към този момент банални, дано си признаем - съвсем постоянно стоят добре.

Един от основателите на Simple е италианецът и сомелиер Ханес Перфлер, който е в заведенията за хранене по рождение и който познаваме от Cinecitta и други заведения. Сега е решил да направи " своето " място. Затова е доста евентуално да го видите там.

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване

Защо Simple? Защото менюто съдържа към този момент от дълго време трансформиралите се в международна класика италиански специалитети: брускети, бурата с домати, както и останалите салати-класики като табуле, капрезе, цезар, следвани от необятно разгърнато меню от паста/ризото и пици. Следват скалопини, талята, салтимбока, милански шницел, а десертите са четири: тирамису, чийзкейк, щрудел, и домашна торта. Simple, тъй като тук упоритостта и напъните не са да се откриват нови и нечувани кулинарни територии, а добре познатото да е сготвено вкусно и оптимално покрай оригинала.

Защо Taste the World, откакто кухнята е извънредно италианска? Защото тук ще се канят готвачи от целия свят, които за седмица ще готвят своите районни кухни. Филипинска да вземем за пример.

В Simple може да се седне и единствено на пиво, по тази причина и алкохолът е добре " затрупан ". Предлагат се базовите коктейли, а виновността са главно, и предстоящо, италиански дружно с Франция, Германия, Австрия, Испания и Португалия.

Това се обрисува към този момент като наклонност, само че и тук режимът е soft opening, което доста припомня " опит-неопит " в детските ни игри, или проба-грешка. С други думи, опазване на правото на промени до формалното заявяване.

ул. " Генерал Гурко " 38
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР