Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Ново

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Ново
Коментари Харесай

Ново място – Старата госпожа

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Още по тематиката
Ново място: Diagonal

Барът работи от края на пролетта и укрепва младата крафт сцена във Варна
10 авг 2018
Ново място: Spice Station

Нещо ново, нещо люто, нещо остаряло
3 авг 2018 Брънчът в последно време е на респект в софийските заведения – като стартираме от One more bar, където е под формата на шведска маса, минем през Мotto и стигнем до " Плюс това " с тематичните късни закуски. Общото сред всички тях е, че се оферират единствено в събота и неделя.

В " Старата госпожа ", новото заведение на ул. " Оборище " 18, брънч се сервира всеки ден от 8 до 16 ч. Менюто включва яйца " Бенедикт ", бухти с пудра захар, боровинки и крем маскарпоне, козуначени пържени филии и други " Бухтите са по остаряла рецепта на баба ми ", споделя съсобственичката Габриела Анеглова. (Другите й двама сътрудници имат Catch a’Mack.) По думите й с изключение на на типични български предписания тук залагат и на " интернационалните неща, които са ни харесали по време на нашите пътувания ". Като да вземем за пример предложенията в главното меню отвън брънча – кубински сандвич с дърпано свинско месо или сандвич с пиле, къри и кимчи. В главното меню ще откриете още шест салати и картофи с табаско.

Всеки ден се чака да има друго обедно меню с една или две супи. Специално място е отредено на кафето – бленд на Дъбов: Колумбия, Гватемала и Индонезия. Бирите са крафт, а виненият лист включва български, италиански, френски виновност, в добавка има няколко типичен коктейла.

Според Габриела Ангелова концепцията не вкарва " Госпожата " в директна конкуренция със прилежащия и сносно създаден " Хлебар ", където също се предлага обедно меню: " Нашият фокус е брънчът, а техният - хлябът. "

В " Старата госпожа " зареждат артикули от дребни български производители, внасят и сирена непосредствено от Италия. Заведението е на самообслужване. След като платите, получавате номер - да вземем за пример " баба 4 ", с отпратка към името (забелязахме, че някои клиентки не са изключително очаровани от концепцията - бел. ред.).

" Спряхме се на името " Старата госпожа ", тъй като свързваме региона към " Оборище " и Докторската градина с аристокрацията и нагласените възрастни дами с перли. А и сме почитатели на " Ювентус ", известни като " остарялата госпожа ", прецизира Габриела Ангелова.

Работно време: от 8 до 22 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР