Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Little Bird Place е

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Little Bird Place е
Коментари Харесай

Ново място: Little Bird Place

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Little Bird Place е ексцентрично попълнение измежду галериите в София. Мястото е фокусирано върху изкуство, отдадено на природата, и откри с изложбата от графика, живопис върху дърво и статуя от стъкла " Природни форми " на Васил Ангелов, Калия Калъчева и Моника Найденова. Актуалната галерия е " Мравките на Иван Лазаров ", надълбоко потапяне в архивите на художника, живял сред 1889 и 1952 година Събитието събира рисунките и колажите на Лазаров, изследвал в изключителни елементи живота и държанието на мравките.

Зад галерията стои Росен Узунов, дълготраен запалянко в региона на зоологията и фотографията, по обучение доктор и професионално осъществен във фармацевтичния бизнес.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Илюстрация
От изложбата " Мравките на Иван Лазаров "

Увеличаване

От изложбата " Мравките на Иван Лазаров "

Смаляване

За него отварянето на Little Bird Place отбелязва и житейска смяна след близо 20 години в корпоративния бранш. В скока от бизнеса към изкуството той взима добитата дисциплинираност и вниманието към детайла. " Сред първите неща, които ме изненадаха, е, че периодите в изкуството са релативно разбиране, само че това е по-скоро приятна форма на безпорядък. " Очаква се всяка експозиция да предлага разностранни способи посетителите да поддържат създателите като принтове и картички. " Ще бъда деликатен в това, не желая мястото да се трансформира в сувенирен магазин, само че осъзнавам, че не всеки има средствата да си купи самите картини. "

През 2020 година в галерията се чакат независими изложения от Любен Домозетски през февруари и Ясен Згуровски през март.

Little Bird Place се намира на ул. " 11 август " 7 и работи всеки ден от 11 до 19 ч. Пространството се чака да се развие и като място за дребни събития. Телефон: 02 426 8080.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР