Илюстрация Увеличаване Автор: Reuters Смаляване Още по темата Бившият македонски

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Reuters Смаляване Още по темата Бившият македонски
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Никола Груевски

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Reuters Смаляване
Още по тематиката
Бившият македонски министър председател Никола Груевски изчезна, преди да влезе в пандиза

Той беше наказан дефинитивно поради корист със служебно състояние при покупка на първокласен Mercedes
12 ное 2018 Бившият македонски министър председател Никола Груевски избяга в Унгария и изиска политическо леговище от премиера Виктор Орбан. Груевски беше наказан на две години затвор за корист със служебно състояние поради закупуването от македонското Министерство на вътрешните работи на брониран мерцедес за 600 000 евро по времето, когато беше министър-председател на Македония.

Представители на македонското правораздаване търсили четири пъти Груевски в дома му през последната седмица, само че не го разкрили. Във вторник той съобщи в пост във Фейсбук, че се намира в Унгария и е изискал политическо леговище.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Македонските управляващи настояват, че той не е напуснал страната им законно, защото задграничния му паспорт е лишен. Никола Груевски ръководи някогашната югославска република близо 10 години и постоянно беше упрекван, че прави това с мафиотски способи. Той е застрашен и от други присъди, защото е обвинен по серия от каузи за корупция, за които има събрани голям брой доказателства.

Виктор Орбан остана един от дребното му другари от интервала на неговото ръководство, даже и откакто Груевски падна от власт. Македонската телевизия А1 твърди, че някогашният министър председател е отседнал във вилата на Орбан.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР