Илюстрация Увеличаване Автор: Николай Дойчинов Смаляване Фирмата на съпругата на

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Николай Дойчинов Смаляване Фирмата на съпругата на
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Станимир Пеев

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Николай Дойчинов Смаляване
Фирмата на брачната половинка на ръководителя на Държавния запас Станимир Пеев " Мултифорс А. С. " е спечелила над 100 контракта за публични поръчки на обща стойност 57.5 млн. лв. през последните 10 години. Всичко е законно и директен спор на ползи няма - притежател и шеф на сдружението е брачната половинка Магдалена Пеева, а " Мултифорс А. С. " не е печелила състезания на запаса.

Историята на Станимир Пеев обаче е като умалено копие на тази на Бойко Борисов. През 90-те и двамата имат охраняем бизнес, по-късно Борисов става кмет на София, а през 2007 година Пеев оглавява регион Панчарево. През 2009-а Борисов става министър председател и незабавно назначава Пеев за началник на Държавния запас. През 2013-а и двамата се разделят с постовете си, само че откакто ГЕРБ се завръща на власт, Пеев още веднъж оглавява запаса.

Съмненията, че триумфите на " Мултифорс А. С. " се дължат на поста на Пеев, мъчно могат да бъдат разсеяни, при все това пред " Капитал " той изясни, че компанията е основана от него и татко му Димитър, като тя е единственият бизнес и прехранване за фамилията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР