Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Още по темата Ново

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Още по темата Ново
Коментари Харесай

Ново място: Kulture Knot

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Надежда Чипева Смаляване
Още по тематиката
Ново място: " Хралупата "

През последните месеци " Хралупата " стана едно от главните места за българската литературна сцена
20 юли 2018 Kulture Knot направи ексцентричен избор да отвори в разгара на лятото в София. " Ами, нови сме, учим се в придвижване... ", споделя с обезпокоена усмивка един от тримата създатели, Петър Минов, приключил монтаж в НАТФИЗ и сега към края на магистратурата си по постановка в Нов български университет.

Барът подчертава върху културни събития – представяния на книги, прожекции на остарели и нови филми, полемики.

" Въобще срещи сред хора. Бихме желали мястото да придобие личен образ и темперамент. Хората да се усещат оптимално неофициално в него. " Отворени са освен за тематики, свързани с изкуството – в края на септември там беше проведена лекция за дислексията при децата.

Kulture Knot се вписва в наклонността в София от последните години едно арт пространство да съчетава културна активност с тази на кафене и бар. " Не възприемаме никого за конкуренция, това си е инстикт на публиката сега и се радваме, че има интерес към сходни места. "

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Надежда Чипева Смаляване

" Възел " -ът е на два етажа за по 40-ина души, като на долното равнище се провеждат кинопрожекциите. На 12 октомври там ще гостува програмата на варненския фестивал за късометражно кино The Quarantine.

Kulture Knot се намира на ул. " Братя Миладинови " 12, работи всеки ден сред 13:00 и 22:00 ч., а в неделя отваря от 17 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР