Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Кожухаров Смаляване Още по темата Дебатът

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Кожухаров Смаляване Още по темата Дебатът
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Божидар Лукарски

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Георги Кожухаров Смаляване
Още по тематиката
Дебатът за Съюз на демократичните сили стартира със сборичкване, продължи без Лукарски (видео)

На съвещание на Националния съвет, доминирано от опозицията, се реши, че на 2 май ще се гласоподава за промяна на ръководителя
17 апр 2018 На 12 май ръководителят на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски може да стане първият водач на партията, отхвърлен наложително, а не тъй като е изгубил избори на конференция.

За тогава вътрешната съпротива е насрочила съвещание на Националния съвет, на което ще се гласоподава искане за предварително преустановяване на мандата му, подписано от повече от 30 души от разширеното управление. За да мине решението, ще е нужно най-малко още толкоз членове да го поддържат.

Независимо дали ще оцелее на поста или не, Лукарски въплъти следващия стадий от процеса, довел до свиването на Съюз на демократичните сили до няколко хиляди души, без сътрудници и с насъбрани стотици хиляди отговорности към Национална агенция за приходите. И ще остане в историята на партията като индивида, станал причина за ръкопашен пердах в нея.

Във вторник по време на съвещание на Националния съвет последователите и съперниците му се сбиха, тъй като първите откриха писмен сюжет на вторите по какъв начин да се провокират вълнения.

Вътрешната съпротива подлага на критика партийния водач поради пасивността му, неприятната кондиция на Съюз на демократичните сили, неналичието на позиции по настоящи тематики, както и желанието му да включи партията в някаква форма на съюз с националистите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР