Илюстрация УикипедияРусия може да унищожи F-35 с помощта на Турция.

...
Илюстрация УикипедияРусия може да унищожи F-35 с помощта на Турция.
Коментари Харесай

Business Insider бие тревога: Русия може да унищожи F-35 с помощта на Турция

Илюстрация Уикипедия

Русия може да унищожи F-35 благодарение на Турция. Това настояват в редакцията на американския изчерпателен портал Business Insider.

Американският F-35 е създаден като част от програмата Joint Strike Fighter. Това е най-скъпата оръжейна система на всички времена и изтребител, чиято цел е да направи същинска гражданска война във военната авиация, предава Фокус.

``
реклама

Но Турция, която е съдружник на Съединени американски щати в НАТО, наподобява ще разреши на Русия да унищожи програмата от вътрешната страна.

Анкара взе участие в Joint Strike Fighter като страна-партньор. Анкара обаче възнамерява да употребява западния изтребител по едно и също време с съветската система за противовъздушна защита С-400.

Навлизането на Русия в системата на НАТО за противовъздушна защита и приемането на подробни характерности на F-35 ще бъде фрапантен удар върху сигурността. Американските управляващи се пробваха да забранят доставките на нови самолети за Турци. Но в действителност тя към този момент има два от тях. Освен това съглашението за закупуване на съветски С-400 също се възприема като приключен факт в Анкара. 

По-рано тази седмица командващият американските войски в Европа военачалник Къртис Скапароти съобщи пред сенатската комисия за въоръжените сили, че обстановката се развива извънредно отрицателно. 

„ Моят съвет е да не разрешаваме на съдружник, който употребява съветски системи, и изключително на системи за противовъздушна защита, да лети или да работи с F-35. С-400 дава опция да проучите по-добре опциите на F-35 и това няма да е от изгода за Алианса ”, съобщи на собствен ред главнокомандващият на НАТО Военновъздушни сили военачалник Тод Уолтерс. 

Той изясни, че НАТО е изключително обезпокоено от това „ какъв брой дълго, тясно и близко ” F-35 ще работи със C-400. 

„ Всичко това изисква изясняване. Но занапред знаем добре, че това е предизвикателство ”, добави Уолтърс.

Пенсионираният военачалник от Военновъздушните сили на Съединени американски щати Дейвид Дептула акцентира пред Business Insider, че страните от НАТО не желаят съветските системи да работят на тяхна територия и в тяхната отбранителна мрежа, защото това може да докара до приключване на технологии и да подкопае преимуществата на F-35 над съветската С-400.

Малко евентуално е Русия просто да продаде системите на Турция и по-късно просто да си тръгне. Тя ще образова и оказва дейна поддръжка на турците. Така Москва може да получи достъп до системата на НАТО за противовъздушна защита, както и да изследва опциите на F-35.

НАТО бе основан като боен съюз за въздържане на Русия. И в случай че в този момент Москва получи информация за противовъздушната защита на Алианса, това ще влезе в несъгласие с главната цел на западната военна организация. И освен – сходна обстановка може да направи и най-скъпата оръжейна система в историята безполезна.

Съединени американски щати имат дребен избор. След опита за държавен прелом от лятото на 2016 година, който предизвика президентът Реджеп Тайип Ердоган да поеме консолидацията на властта, Турция се отдалечи от правилата на демокрацията и постоянно се сблъсква със съдружниците си в НАТО.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР