Илюстрация УикипедияДомакинствата в Европейския съюз харчат повече от 600 милиарда

...
Илюстрация УикипедияДомакинствата в Европейския съюз харчат повече от 600 милиарда
Коментари Харесай

Евростат: Българите ходят по-често на ресторанти от германците

Илюстрация Уикипедия

Домакинствата в Европейския съюз харчат повече от 600 милиарда евро за хранене в заведения за хранене, кафенета и столови, което е към 3,8% от брутния вътрешен артикул на Европейски Съюз.

„ Разходите за публично хранене съставляват 7% от разноските на семействата през 2018 година “, оповестяват от Евростат.

Най-голям е делът на разноските за публично хранене в Ирландия (14,4%), следван от Испания, Малта и Гърция, също с двуцифрен дял.

От друга страна, най-пестеливи във връзка с разноските за публично хранене са в Румъния с 1,9 на 100 от общото ползване на семействата, следват Полша с 3 на 100 и Литва с 3,4 на 100, добавя " Dariknews ".

По фактора какъв брой пари се харчат в заведения за хранене българите изпреварват германци. В Германия дават по заведенията за хранене 4,3% приблизително на домакинство, до момента в който в България са 4,5%.

Между 2008 година и 2018 година делът на разноските за услуги в общото ползване на семействата нараства в множеството държави-членки и най-вече в Малта с 4,4% до 12,6%. След това следва Ирландия с растеж от 2,9 процентни пункта и Унгария с 2,5%.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР