илюстрация: През последния месец се наблюдава тревожна тенденция от увеличаване

...
илюстрация: През последния месец се наблюдава тревожна тенденция от увеличаване
Коментари Харесай

БДЖ: Все по-често се хвърлят камъни по влаковете

илюстрация:

През последния месец се следи тревожна наклонност от увеличение на случаите на мятане на камъни по преминаващи влакове. Само в четвъртък, 23-и март, са регистрирани 3 случая на похищения с камъни над композиции в разнообразни сектори на страната, сигнализират от БДЖ.

От началото на март тези случаи са се нараснали два пъти спрямо предходните месеци, като са регистрирани общо 10 похищения за месеца, а от началото на годината общият брой на сходни нападения е 19.
Освен хвърлянето на камъни, се следи и друга възпрепятстваща придвижването на влаковете демонстрация с слагане на трудности върху железопътните релси.

Последният подобен случай е маркиран в неделя, а от началото на годината са регистрирани общо 4 сходни похищения, добавя Днес бг.

Подобни вандалски прояви нанасят обилни материални вреди за „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД, като в действителност саботират всички старания на превозвача за предложение на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите. Най-важното измерение на тези похищения, обаче, е застрашаването на сигурността на придвижването на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и чиновниците на БДЖ, предизвестяват от сдружението.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици. При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек, сигнализират от БДЖ.

С цел предварителна защита и разрешаване на казуса с набезите управлението на БДЖ подхваща взаимни ограничения с Министерство на вътрешните работи за известяван на жителите в рисковите региони, където се следят сходни феномени, за заплахите от сходни недомислени дейности. Освен това се правят и оперативни дейности от чиновниците на Министерство на вътрешните работи при приемане на сигнал за сходни случаи за определяне на причинителите и предприемане на следващ надзор.

Благодарение на тези взаимни дейности през последните години броя на похищенията понижава доста.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР