илюстрация PixabayЛекари в мадридска болница спасиха двумесечно момиченце с новаторска

...
илюстрация PixabayЛекари в мадридска болница спасиха двумесечно момиченце с новаторска
Коментари Харесай

Лекари в мадридска болница направиха новаторска трансплантация на сърце на бебе

илюстрация Pixabay

Лекари в мадридска болница избавиха двумесечно момиченце с новаторска интервенция, при която трансплантираха малко сърце от донор с друга кръвна група, което било спряло да тупти, осведоми Българска телеграфна агенция. Операцията е осъществена в болничното заведение " Грегорио Мараньон ".

" Беше двойно чудо ", сподели доктор Хуан Мигел Хил Хаурена, завеждащ детската сърдечна хирургия в мадридската болница. Той изясни, че методът не е употребен за дребни деца допреди три години и в никакъв случай до момента не е прилаган при толкоз малко бебе. Постижението дава вяра за спасяването на повече деца, за които е нужна трансплантация на сърце, само че са прекомерно дребни за потребление на вентрикуларни помощни средства, до момента в който бъде открит съчетаем донор.

Донорът е бил в болница в различен испански регион, което е усложнило интервенцията. Сърцето е спряло за няколко минути и е била нужна процедура за възобновяване му. Болницата не разкрива детайлности за донора.

Момиченцето Наяра е имало вродено сърдечно заболяване още преди раждането. По време на интервенцията тя е тежала едвам 3,2 кг.

" Тя е най-малкото бебе, което сме имали за сърдечна трансплантация и 24 часа преди интервенцията положението ѝ доста се утежни. Ако не беше получила сърцето, може би нямаше към този момент да е тук " - сподели Мануела Камино, завеждащ детското поделение за сърдечни трансплантации. Наяра се възвръща в болничното заведение.

С 37,4 донори на милион души Испания предходната година е преди всичко в света по трансплантации.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР