илюстрация ПетелНационалният статистически институт (НСИ) започва провеждането на анкетно проучване

...
илюстрация ПетелНационалният статистически институт (НСИ) започва провеждането на анкетно проучване
Коментари Харесай

Анкетират 560 жени на случаен принцип във Варна за насилието от мъже

илюстрация " Петел "

Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване измежду семействата по план „ Изследване на насилието, учредено на пол “, което е субсидирано от Европейска комисия. Изследването ще се организира във всички страни - членки на Европейския съюз, при потреблението на единна методология и съгласуван инструментариум, създадени и одобрени от Евростат.

Основната цел е да се обезпечат съпоставими статистически данни за разпространяването на насилието, учредено на пол, в страните от Европейския съюз, оповестиха от териториалното бюро на Национален статистически институт.

На територията на област Варна ще бъдат посетени 560 семейства. Във всяко определено домакинство ще бъде интервюирано по метода „ лице в лице ” единствено по едно лице - жена на възраст от 18 - 74 години, като изборът ѝ още веднъж е инцидентен.

Наблюдението се реализира с присъединяване на особено подготвени анкетьори, чиновници в статистическите отдели на Национален статистически институт в цялата страна, които ще се легитимират със служебна карта и ще показват писмо от ръководителя на Национален статистически институт.

Събраната информация ще бъде употребена единствено за статистически цели и нейната конфиденциалност се подсигурява Закона за статистиката. Предвид епидемиологичната конюнктура в страната и за облекчение на респондентите е планувана и опция за самоанкетиране посредством уеб-базирано приложение, като всеки изразил предпочитание ще получи самостоятелно потребителско име и ключова дума за вход в приложението.

Обект на наблюдаване са всички дами на възраст 18 - 74 години, членове на елементарните семейства, попаднали в извадката. Излъчена е извадка на инцидентен принцип от 8 200 семейства във всички области на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР